background img
banner
banner

Σε κλίμα ευφορίας η πίτα του Ε.Κ.Α.ΜΕ.! | ΦΩΤΟ

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις που προαναγγέλλουν μία λαμπρή χρονιά για το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αιγίου, έγιναν γνωστές χθες, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μαργαρίτα» του ξενοδοχείου «Τέλης». Μέχρι το τέλος του μήνα γίνεται η ανάθεση για την ανέγερση του «νέου Ε.Κ.Α.ΜΕ.», ενώ στο τέλος Φεβρουαρίου το Κέντρο θα είναι το μόνο στην Αχαΐα που θα διαθέτει διεθνή πιστοποίηση!

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, πώς να μην γίνει σε χαρούμενο κλίμα η κοπή της πίτας, με εκπαιδευόμενους, εκπαιδευτές, Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.ΜΕ., εθελοντές και φίλους να έχουν κατακλύσει την αίθουσα και να ανταλλάσσουν ευχές για τη νέα χρονιά. Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως, αναφερόμενος στην σπουδαιότητα του ρόλου του Ε.Κ.Α.ΜΕ. στην κοινωνία, καθώς και στην ανάγκη όλοι να στηρίξουν το έργο του. Επισήμανε το γεγονός ότι ο Χριστός θεράπευσε τον ανάπηρο άρα όλοι πρέπει να σταθούμε πλάι στους ανθρώπους αυτούς που χρειάζονται υποστήριξη, τονίζοντας πως η Εκκλησία θα είναι παρούσα σε οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει.

Μετά το πρώτο κομμάτι που ο Μητροπολίτης έκοψε για τον Ιησού Χριστό, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Θόδωρος Στεφανίδης έκοψε συμβολικά από ένα κομμάτι στους εκπαιδευόμενους, τους εκπαιδευτές, τους εθελοντές του Κέντρου, τον Μητροπολίτη, τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλου και τους αντιδημάρχους Βάσω Ψυχράμη, Στράτο Βαρδάκη και Νίκο Καραΐσκο που παρίσταντο.

Πίτα… ορόσημο

Ακολούθως, ο κ. Στεφανίδης έκανε γνωστό ότι από την συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο ενημερώθηκε πως ως το τέλος του μήνα θα έχει αναδειχθεί ο εργολάβος που θα κατασκευάσει τις νέες εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Α.ΜΕ. που θα περιλαμβάνουν συν τοις άλλοις και στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης. Μάλιστα, χαρακτήρισε την πίτα ως «ορόσημο» για το Ειδικό Κέντρο, καθώς περιστοιχίζεται από τρία… εικοσάρια. 2020 και 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου και προσφοράς του στην τοπική κοινωνία.

΄΄Φέτος θα πω πως το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Και οικόπεδο έχουμε και άδεια δόμησης έχουμε και πρόγραμμα ΕΣΠΑ έχουμε και εργολάβος βρέθηκε και εντός των ημερών γίνεται ανάθεση για να αρχίσουν οι εργασίες΄΄, είπε ο κ. Στεφανίδης, προσθέτοντας: ΄΄Επίσης, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα έρθει στο Κέντρο μας ειδικός απεσταλμένος από τις Βρυξέλλες για την πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα EQUASS (European Quality in Social Services, Ευρωπαϊκή Ποιότητα στις Κοινωνικές Υπηρεσίες). Έχουμε υπογράψει ήδη σχετική σύμβαση. Θα είμαστε το πρώτο Κέντρο στην Αχαΐα που θα έχουμε την πιστοποίηση. Το δεύτερο Κέντρο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το τρίτο στη χώρα και ένα 250 σε όλη την Ευρώπη΄΄.

Ευχαριστίες και συγκίνηση

Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. συγκινημένος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνεισέφεραν για την γιορτή, τους χορηγούς και όσους στηρίζουν το Ειδικό Κέντρο, τονίζοντας μεταξύ άλλων: ΄΄Μέσα ε αυτό το κλίμα, προσφοράς πνεύματος αλληλεγγύης και των συναισθημάτων αισιοδοξίας, όταν όλοι μας δώσουμε ένα κομμάτι του καλού εαυτού μας μπορούμε να κάνουμε ένα κόσμο δικαιότερο και ομορφότερο για μας και κυρίως για τα παιδιά μας΄΄.
Να σημειωθεί ότι τόσο το φλουρί της πίτας όσο και κάποια από τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, ήταν δημιουργίες των ίδιων των «παιδιών» του Ε.Κ.Α.ΜΕ. προκειμένου τα γνωρίσει ο κόσμος!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr