background img
banner
banner

Στην Ελβετία ο Περιφερειάρχης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Στη Λωζάνη της Ελβετίας βρίσκεται από την Τετάρτη 8/1 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης , προκειμένου να παραβρεθεί στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων.

Ο κ. Φαρμάκης αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, προκειμένου να ενισχύσει προσωπικά την ελληνική αποστολή στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας εξωστρέφειας της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της περαιτέρω ανάδειξης της κοιτίδας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Κατά την παραμονή του θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach, καθώς επίσης με μέλη της Δ.Ο.Ε., της Ε.Ο.Ε., και άλλους παράγοντες της διεθνούς αθλητικής κοινότητας.

Σημειώνεται πως το 2020 είναι Ολυμπιακή χρονιά και τον προσεχή Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Με αυτή την ευκαιρία, ο κ. Φαρμάκης θα επιδιώξει την αναβάθμιση των σχέσεων της περιοχής με το διεθνές ολυμπιακό κίνημα, με στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της «Γης της Φλόγας» και την εκμετάλλευση πολυεπίπεδων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Σε έξι διεθνείς τουριστικές εκθέσεις

Σε έξι διεθνείς εκθέσεις σε Γερμανία, Ρουμανία, Σερβία, Ισραήλ, Ρωσία και Κίνα πρόκειται να συμμετάσχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαΐου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη στοχευμένη προβολή της περιοχής.

Η ανάδειξη και ενδυνάμωση του τουριστικού αλλά και του παραγωγικού δυναμικού της Δυτικής Ελλάδας αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια, γι αυτό συμπεριέλαβε στον προγραμματισμό της για το 2020, νέες τουριστικές αγορές όπως του Ισραήλ και της Κίνας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με τους φορείς του τουρισμού, με τους οποίους και συνεργάζεται για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την ενίσχυση του ρόλου της περιοχής στις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Η Δυτική Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί ειδικότερα στις εξής εκθέσεις: IMTM, 11-12 Φεβρουαρίου, Τελ Αβίβ (Ισραήλ). INTERNATIONAL TOURISM FAIR ROMEXPO, 20-23 Φεβρουαρίου, Βουκουρέστι (Ρουμανία). INTERNATIONAL FAIR OF TOURISM (IFTM), 20-23 Φεβρουαρίου, Βελιγράδι (Σερβία). ITB, 4-8 Μαρτίου, Βερολίνο (Γερμανία). ΜΙΤΤ, 17-19 Μαρτίου, Μόσχα (Ρωσία). ITB CHINA, 13-15 Μαΐου, Σαγκάη (Κίνα).

Επίσης, έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην εθνική τουριστική έκθεση με θέμα «Ταξίδι στον Ελληνικό και Λαϊκό Πολιτισμό» που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Απριλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr