background img
banner
banner

Στη… φάκα οι ποντικοί των χρηματοκιβωτίων

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ Η ΣΠΕΙΡΑ – ΣΥΛΛΗΨΗ 13 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ «ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ- ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μπορεί η σπείρα που διέπραττε σωρεία διαρρήξεων και ληστειών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σε επιχειρήσεις, υπηρεσίες και σπίτια στην Αιγιάλεια, με λεία χρήματα και τιμαλφή, να λειτουργούσε… επαγγελματικά, πλην όμως τα μέλη της υπέπεσαν σε ατοπήματα. Από αυτά… πιάστηκαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που μετά από συντονισμένη προσπάθεια και μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατάφεραν να εξαρθρώσουν και να συλλάβουν τους κακοποιούς, οι οποίοι με την συνεχή δράση τους είχαν επιτύχει να κάμψουν το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών ταράζοντας την καθημερινότητα της πόλης…

Συνολικά, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών 18 άτομα και συνελήφθησαν τα 13 εξ αυτών, που ενέχονται σε σωρεία ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων σε επιχειρήσεις, οικίες και δημόσιους οργανισμούς. Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν μεγάλες δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ, της Άμεσης Δράσης αλλά και της ΟΠΚΕ με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, Ταξίαρχο Γιώργο Μιχαλόπουλο. Σε Ροδοδάφνη, Δημητρόπουλο, Σελινούντα και Μυρτιά Αιγίου εστιάστηκε η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, φέρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Εμπλέκονται σε τουλάχιστον τριάντα μεγάλες υποθέσεις…

Τα μέλη της πολυμελούς σπείρας, φέρονται να εμπλέκονται σε τουλάχιστον τριάντα μεγάλες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στην Αιγιάλεια και λιγότερων στην Πάτρα. Οι δράστες είχαν γίνει ο… φόβος και τρόμος των πρατηρίων υγρών καυσίμων πραγματοποιώντας ακόμη και ένοπλες ληστείες. Είχαν «χτυπήσει» σε οδό Κανελλοπούλου, Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Νικολέικα, ενώ συνήθιζαν να κλέβουν αυτοκίνητα και να πέφτουν με αυτά πάνω σε τζαμαρίες. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς από τη δράση τους. Διάρρηξη και αφαίρεση χρηματοκιβωτίου από την αποθήκη του ΚΤΕΛ, στην οδό Κλ. Οικονόμου, σπάσιμο κοσμηματοπωλείου στην Ερμού, διάρρηξη με σπάσιμο τζαμαρίας στην Β’ Διάγνωση, αρπαγή χρηματοκιβωτίου από την ΔΕΥΑΑ μέσω ένοπλης ληστείας, αφαίρεση χρηματοκιβωτίου από τη ΔΕΗ, από το ταμείο της ΔΕΥΑΑ στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, διάρρηξη ΕΦΚΑ Αιγίου, πρώην δημαρχείου Συμπολιτείας, διάρρηξη εργοστασίου εμπορίας εσπεριδοειδών με αφαίρεση χρηματοκιβωτίου στην Κουλούρα, σπάσιμο δεκάδων καταστημάτων, καύση τουλάχιστον πέντε κλεμμένων αυτοκινήτων και άλλα πολλά… Και βέβαια η δράση τους εκτός Αιγιάλειας με αποκορύφωμα την κλοπή που έγινε πρόσφατα στο κυλικείο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δηλαδή τα μέλη της σπείρας δεν αρκούνταν μόνο σε εγκληματική δράση στις περιοχές της Αιγιάλειας, αλλά έβγαιναν και εκτός των ορίων της με στόχο και άλλες περιοχές που θα μπορούσαν να δράσουν. Εντύπωση προκαλούσε το τελευταίο διάστημα η άνεση με την οποία κινούνταν αλλά και τα απανωτά… χτυπήματα που είχαν συχνότητα μία φορά την εβδομάδα!

Βρίσκονταν στα ίχνη τους μέρες πριν…

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί ειδικός σχεδιασμός την Αστυνομίας και να μπει στο… παιχνίδι και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, αξιωματικοί της οποίας διενεργούν και την προανάκριση. Πάντως στην επιχείρηση που ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου συμμετείχαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Αχαΐας, ομάδες αστυνομικών ΔΙΑΣ, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, πάντα υπό τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μιχαλόπουλο. Μάλιστα, ο κ. Μιχαλόπουλος είχε πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες αρκετές επισκέψεις στο Αίγιο και σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν παρών και σε σημαντικό αριθμό προληπτικών ελέγχων που έλαβαν χώρα στην Αιγιάλεια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι αστυνομικοί βρίσκονταν μέρες πριν στα ίχνη των δραστών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr