background img
banner
banner

Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για την Σακελλαροπούλου

Την επόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η διαδικασία θα γίνει στις 10:30 το πρωί με το πρόσφατα αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος που δεν προβλέπει πρόωρη διάλυση της Βουλής και εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το Σύνταγμα καταληκτική ημερομηνία έναρξης των διαδικασιών είναι η 13η Φεβρουαρίου, ένας μήνας πριν την λήξη της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής από την εγγραφή της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σε ημερήσια διάταξη έως την διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας πρέπει να παρέλθουν 5 ημέρες. Το ίδιο χρονικό διάστημα πρέπει να περάσει ανάμεσα από τις ψηφοφορίες.

Για να εκλεγεί ο νέος ΠτΔ πρέπει να συγκεντρώσει στις δυο πρώτες ψηφοφορίες 200 ψήφους. Σε περίπτωση που είναι θετική η ψήφος και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ η κ. Σακαλλαροπούλου θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία. Στην τρίτη ψηφοφορία απαιτούνται 180ψήφοι συνεπώς, η κ. Σακελλαροπούλου εκλέγεται ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την ψηφίσει, γεγονός που αυτήν την ώρα φαντάζει απίθανο. Στην τέταρτη ψηφοφορία απαιτούνται 151 ψήφοι, ενώ υπάρχει και πέμπτη ψηφοφορία στην οποία εκλέγεται βάσει του νέου τροποποιημένου άρθρου, με σχετική πλειοψηφία.

https://www.thetoc.gr/


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr