background img
banner
banner

Το πρώτο μωρό της δεκαετίας είναι από το Αίγιο! | ΦΩΤΟ

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ «ΙΑΣΩ» ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ

Ένα υγιέστατο αγοράκι, βάρους 3 κιλών και 440 γραμμαρίων είναι το πρώτο μωρό που γεννήθηκε το 2020 στην Ελλάδα και η πρώτη γέννηση για την νέα δεκαετία. Και τι πιο… γούρικο για την περιοχή, καθώς ο τρισχαριτωμένος μικρός είναι από το Αίγιο!

΄΄Η μητέρα από το Αίγιο μεταφέρθηκε εσπευσμένα με πόνους στο μαιευτήριο «Ιασώ» στην Αθήνα΄΄, όπως μετέφερε στο protionline.gr η γιατρός της, γυναικολόγος- μαιευτήρας Αντιόπη Κομνηνού, προσθέτοντας: ΄΄Τελικώς, στις 12.15 ακριβώς, ήρθε στον κόσμο ο μικρός σκορπίζοντας σε όλους χαρά. Είναι πρωτότοκος, το πρώτο παιδί της οικογένειας και χαίρει άκρας υγείας΄΄! Στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν μία ακόμη γέννα για την έμπειρη γιατρό, αλλά ένα… ρεκόρ καθώς κράτησε στα χέρια της τον… πρώτο Έλληνα που ήρθε στον κόσμο το 2020, ανοίγοντας έτσι αισιόδοξα τη νέα δεκαετία.

Η μητέρα, πανευτυχής δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη και χαρούμενη που έφερε στον κόσμο το πρώτο μωρό της νέας δεκαετίας, ενώ δέχθηκε πληθώρα ευχών. ΄΄Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Είμαι πολύ χαρούμενη που γέννησα το πρώτο μωράκι για το 2020. Ήρθα με πόνους μαζί με την γυναικολόγο μου κ. Αντιόπη Κομνηνού από την περιοχή του Αιγίου. Γέννησα με φυσιολογικό τοκετό. Εύχομαι σε όλες τις μανούλες του κόσμου να γεννήσουν με αυτό τον τρόπο που γέννησα εγώ΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι τη νύχτα αλλαγής του χρόνου ήρθαν στη ζωή κι άλλα παιδάκια ανά την Ελλάδα, ωστόσο μετά τις 2.00 τα ξημερώματα, με τον μικρό… Αιγιώτη να σπάει όλα τα ρεκόρ! To protionline.gr του εύχεται να είναι πάντα γερός και τυχερός στη ζωή του!

Επίδομα γέννας!

Εν τω μεταξύ, επίδομα γέννας 2.000 ευρώ θα λάβουν οι οικογένειες που θα φέρουν στον κόσμο νέα μέλη το 2020. Το επίδομα θεσπίστηκε από 1/1/2020 και στις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Το επίδομα, όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 10, είναι αφορολόγητο, και ακατάσχετο για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες. Προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος σε πολίτες άλλων χωρών είναι ο δικαιούχος γονέας (μητέρα ή πατέρας) ή ο ασκών την επιμέλεια του τέκνου να διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα 12 τελευταία χρόνια.

Για τη χορήγηση του επιδόματος γέννας ο δικαιούχος γονέας θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά: α) στο Υποσύστημα του Πληροφοριακού Συστήματος του Μητρώου Πολιτών για τη δήλωση γέννησης του παιδιού ή β) στην εφαρμογή του διαδικτυακού τόπου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με την αποδοχή της σχετικής αίτησης, το επίδομα καταβάλλεται στους δικαιούχους σε δύο ισόποσες δόσεις των χιλίων (1.000) ευρώ έκαστη. Το επίδομα προορίζεται να αμβλύνει το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Η πρόβλεψη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που περιλαμβάνεται στη μελέτη του υπουργείου για το κόστος του επιδόματος είναι ότι στην πενταετία 2020-2024 θα επωφεληθούν περίπου 400.000 οικογένειες με ισάριθμες νέες γεννήσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr