background img
banner
banner

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου στο Ιάσιο της Ρουμανίας

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS+ KA229

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA229 πραγματοποιήθηκε στο Ιάσιο της Ρουμανίας από 13 έως 17 Ιανουαρίου η πρώτη διακρατική συνάντηση εκπαιδευτικών των πέντε συνεργαζόμενων σχολείων, μεταξύ των οποίων και το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υλοποίηση προγραμματισμένων κοινών δράσεων από τους εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων σχολείων σχετικά με τους τρόπους βελτίωσης της συναισθηματικής νοημοσύνης στο σχολικό περιβάλλον.

Τα σχολεία που συμμετείχαν εκτός του 1ου ΓΕΛ, ήταν: Colegiul National de Arta “Octav Bancila” της πόλης Ιάσιο της Ρουμανίας που είναι και ο γενικός συντονιστής, Ataturk Cagdas Yasam Cok Programli Anadolu Lisesi της Κωνσταντινούπολης, Osnovna sola Nove Fuzine της Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και Istituto Comprensivo “P. Edigi” της πόλης Βιτέρμπο της Ιταλίας , που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο ‘Master Your Emotional Intelligence Skills Through Game Cards’ 2019-2021.

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Διαμαντόπουλος Νικόλαος, καθηγητής Πληροφορικής, ο Αναστάσιος Χαλμούκος καθηγητής Φυσικής Αγωγής, η Μαρία Αργυροπούλου, Φιλόλογος και η Παναγούλα Σωτηροπούλου, Οικονομολόγος.

Η βελτίωση της συναισθηματικής νοημοσύνης βοηθά στην διαχείριση των συναισθημάτων με θετικούς τρόπους για τη μείωση του στρες, την αποτελεσματική επικοινωνία, την ενσυναίσθηση, την υπερνίκηση των δυσκολιών, την εξουδετέρωση των συγκρούσεων. Η βελτίωση της ακαδημαϊκής επίδοσης των μαθητών, η βελτίωση των χαρακτηριστικών που θα ενθαρρύνουν τους μαθητές να μείνουν στο σχολείο, όπως η οικοδόμηση καλύτερων σχέσεων με τους συνομηλίκους τους, τους καθηγητές και τις οικογένειές τους, είναι αποτελέσματα μιας καλής συναισθηματικής νοημοσύνης. Σύμφωνα άλλωστε με στοιχεία από το οικονομικό φόρουμ για το μέλλον της εργασίας, η συναισθηματική νοημοσύνη θεωρείται η 6η ανάμεσα στις 10 βασικές δεξιότητες που πρέπει να κατέχει ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος.

Οι καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια συναισθηματικής νοημοσύνης με κάρτες τα οποία συντόνισε το Τουρκικό σχολείο που είχε σχετική εμπειρία.

Εκ μέρους του 1ου Λυκείου και του Συντονιστή του Προγράμματος Νικόλαου Διαμαντόπουλου, αναφέρονται τα εξής: ΄΄Το σχολείο που μας φιλοξένησε ήταν ένα καλλιτεχνικό σχολείο όλων των βαθμίδων σε ένα παλιό καλοδιατηρημένο κτίριο, στο κέντρο της πόλης. Η θερμή υποδοχή από τον συντονιστή του σχολείου Ovidiu-Adrian Sabie, τον Δ/ντή, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές καθώς και η άριστη οργάνωση της πενθήμερης συνάντησης συνέβαλαν ώστε η εκπαιδευτική μετακίνηση στη Ρουμανία να μας χαρίσει ανεπανάληπτες εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τον τομέα της συναισθηματικής νοημοσύνης καθώς και την ιστορία και την κουλτούρα της Ρουμανίας’’.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr