background img
banner
banner

Το Interreg δίνει αναπτυξιακή προοπτική στον δήμο

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ… ΤΟ ΑΦΗΣΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ως ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που δύναται να ενισχύσει τον δήμο Αιγιαλείας στην κατεύθυνση της αναπτυξιακής προοπτικής, εκλαμβάνεται το πρόγραμμα Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος.

Την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή φιλοξενήθηκε η πρώτη Συνάντηση Συντονισμού του έργου «CreativeCamps – Cross-overHUBS: developingcross-innovationbetweenagro-foodandcreativeenterprises, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg, ενώ την ίδια στιγμή, σε φάση ανάθεσης βρίσκεται το τεχνικό έργο διαμόρφωσης του χώρου των Παλαιών Σφαγείων που επίσης χρηματοδοτείται από το ίδιο πρόγραμμα.

Αδιαμφισβήτητη ως προς την εκμετάλλευση του Interreg από τον δήμο, η συμβολή του εντεταλμένου συμβούλου δημάρχου σε θέματα προγραμμάτων και προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασίλη Χριστόπουλου, ο οποίος ουσιαστικά συνεχίζει το έργο που είχε ξεκινήσει επί αντιδημαρχίας του. Ο ίδιος αναφέρει στo protionline.gr: ΄΄Η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν, είναι επιβεβλημένη, δεδομένης και της οικονομικής δυσχέρειας που υπάρχει. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι με μελέτες ώστε να εντάσσονται τα υπό κατασκευήν έργα, όπως έγινε και με το έργο των Παλαιών Σφαγείων που πρόκειται να αξιοποιηθούν΄΄.

Με επιτυχία το Camp που φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος

Το Camp που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας. Οι εταίροι του έργου που συμμετείχαν στην συνάντηση ήταν ο δήμος του Μπάρι (επικεφαλής εταίρος), το Δημόσιο Θέατρο της Απουλίας και το CIHEAM του Μπάρι, ο δήμος Αιγιαλείας ως οικοδεσπότης και το Επιμελητήριο της Ηλείας.

Το έργο CreativeCamps υποστηρίζει τη δημιουργία δύο καινοτόμων Hub και εκκολαπτηρίων που θα αναπτυχθούν από κοινού στο Μπάρι και τον Αίγιο. Τα δύο κέντρα θα προωθήσουν την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων συνδυάζοντας τις ιδέες, τις ανάγκες και τις γνώσεις μεταξύ δύο περιφερειακών οικονομικών τομέων: της δημιουργικής βιομηχανίας και της αγροδιατροφικής βιομηχανίας. Η στρατηγική του έργου βασίζεται σε ένα μοντέλο διασταυρούμενης καινοτομίας που περιλαμβάνει εταιρείες, ομάδες και τοπικές αρχές, σε ένα ολοκληρωμένο και συμμετοχικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για την ενίσχυση της καινοτομίας και των διατομεακών επιχειρηματικών ιδεών.

Το έργο CreativeCamps ξεκίνησε ήδη τις δραστηριότητες μέσω της ανάλυσης Benchmarking και της περιφερειακής συνάντησης ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι στις 19 Δεκεμβρίου. Τις επόμενες εβδομάδες θα υλοποιηθούν αντίστοιχες συναντήσεις εργασίας σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και διασυνοριακό επίπεδο με τους εμπλεκόμενους φορείς της Αχαΐας και της Ηλείας.

Βρήκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο των Παλαιών Σφαγείων

Σε ό,τι αφορά το έργο διαμόρφωσης των Παλαιών Σφαγείων, έχει αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης για την κατασκευή του. Προσφορές κατέθεσαν πέντε τεχνικές εταιρείες με την κοινοπραξία ΤΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ – ΚΑΪΜΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ να κρίνεται πιο συμφέρουσα με γενικό σύνολο προσφοράς 113.268,16 € (χωρίς Φ.Π.Α.) δηλαδή μέση έκπτωση 48,01%.
Το έργο εκτελείται στο πλαίσιο της υλοποίησης του D 3.4.5 Infrastructuralworks) του έργου Food ArtMovement Energy – the RoadtoCountryExperience, με ακρωνύμιο FAME ROAD, του Cooperation Programme Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020» προϋπολογισμού μελέτης 269.000€ (μεΦ.Π.Α.). Το έργο χρηματοδοτείται από τον κωδικό ΚΑ 61-7331.001 του Δημοτικού προϋπολογισμού εκ των οποίων, το ποσό των 201.798,00€: 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ -ERDF) και το πρόγραμμα Cooperation Programme Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 και 15% από Εθνικούς Πόρους ΠΔΕ (2019ΕΠ30160001) και το ποσό 67.202,00€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr