background img
banner
banner

Όρκοι σε… θολό τοπίο

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ – ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην πιο κρίσιμη καμπή της νεότερης ιστορίας του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Μονάδα Αιγίου) αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος διοικητής Αθανάσιος Γεωργάκης.
Τα… μέτωπα παραμένουν ανοιχτά, στο γενικότερα… θολό τοπίο της δημόσιας Υγείας, με τους γιατρούς να καταγγέλλουν πως τα κενά μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία της Αχαΐας ξεπερνούν το 40% των οργανικών θέσεων…

Ο κ. Γεωργάκης ορκίστηκε στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας της 6ης Υ.ΠΕ μαζί με άλλους έξι νέους διοικητές της Περιφέρειας, οι οποίοι είναι: Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ο κ. Ιωάννης Μπάκαβος, στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας ο κ. Δημήτριος Σκανδάλης, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» ο κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος, στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» ο κ. Σπυρίδων Δερδεμέζης, στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας ο κ. Αθανάσιος Γεωργάκης και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» ο κ. Παύλος Αθανασόπουλος.

Ε.Ι.Ν.Α. καταγγέλλει υπουργό…

Την ίδια στιγμή, η Ένωση Ιατρών Αχαΐας καταγγέλλει την επίσκεψη του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στην Πάτρα, τονίζοντας πως ΄΄τα φλέγοντα προβλήματα της δημόσιας υγείας στην περιοχή μπήκαν για άλλη μια φορά κάτω από το χαλί για να μην χαλάσει η επικοινωνιακή φιέστα για την «εμβληματική» καρδιοχειρουργική. Καμιά αναφορά για τα κενά μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία της Αχαΐας που ξεπερνούν το 40% των οργανικών θέσεων.

Κουβέντα δεν είπε ο Υπουργός για τις 940 θέσεις που προκηρύχθηκαν προεκλογικά αλλά έχουν παγώσει, εκ των οποίων 40 περίπου αφορούσαν την Αχαΐα.
Καμιά αναφορά στον απαράδεκτο θεσμό ομηρίας των επικουρικών συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών που έχει γιγαντωθεί λόγω του παγώματος των μόνιμων προσλήψεων. Καμιά αναφορά για την τραγική κατάσταση στις ΜΕΘ.

Τη μέρα της επίσκεψης η «κορωνίδα» του ΠΓΝΠ μετρούσε 14 ασθενείς διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας, εκτός ΜΕΘ. Καμιά αναφορά για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο αναισθησιολογικό που πρόσφατα προχώρησε σε στάση εργασίας , εκπέμποντας σήμα κινδύνου.

Καμιά αναφορά για τον Άγιο Ανδρέα και την τεράστια αναντιστοιχία εξυπηρετούμενων ασθενών – υγειονομικού προσωπικού που την ημέρα της επίσκεψης είχε υπερκάλυψη 120% στα κρεβάτια της παθολογικής. Καμία αναφορά για το Ακτινολογικό του Αιγίου που βρίσκεται υπό κατάρρευση και η Διοικήτρια σχεδιάζει να στείλει τους ασθενείς σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Καμιά αναφορά για τις ελλείψεις παιδιάτρων στο Καραμανδάνειο λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων.

Καμιά αναφορά για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των ειδικευόμενων που λόγω της μαζικής μετανάστευσης και της γενικότερης υποστελέχωσης, δουλεύουν μέρα-νύχτα χωρίς να εκπαιδεύονται. Καμιά αναφορά για την κατάσταση των Κέντρων Υγείας που αποδυναμώνονται συνεχώς με μετακινήσεις γιατρών σε νοσοκομεία και ΤΕΠ προς κάλυψη των κενών΄΄.
Κατήγγειλε ακόμη το γεγονός πως ο υπουργός έχει λάβει σχετικό υπόμνημα της Ε.Ι.Ν.Α, ήδη από τον Σεπτέμβρη, το οποίο λογικά θα… παράπεσε σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr