background img
banner
banner

Με συγκλίσεις και διαφωνίες… οι επικεφαλής, αλλά οι βουλευτές δεν ήρθαν

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Τα μείζονος σημασίας θέματα του δήμου απαιτούν την συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και υπό αυτό το πρίσμα, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος συγκάλεσε χθες διαπαραταξιακή σύσκεψη εν όψει της σημερινής συνάντησης με τους βουλευτές του νομού στο Δημαρχείο. Με αυτή τη λογική ανταποκρίθηκαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων με κάποιους ωστόσο να ξεκαθαρίζουν πως η συνέργεια απαιτείται και στην λήψη αποφάσεων και όχι μόνο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων… Η συνάντηση όμως, που είχε προγραμματιστεί με τους βουλευτές του νομού, που είχαν κληθεί από το δήμαρχο, δεν πραγματοποιήθηκε αφού κάποιοι εκ των βουλευτών έπρεπε να συμμετέχουν σε Επιτροπές των κομμάτων τους. Πιθανότατα η συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Έδωσαν το παρών όλοι οι αρχηγοί

Η χθεσινή ήταν η πρώτη σύσκεψη για το έτος 2020 με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνεκλήθη από τον δήμαρχο, με σκοπό τον εποικοδομητικό διάλογο αλλά και την εύρεση τρόπων επίλυσης ζητημάτων και τον από κοινού σχεδιασμό διεκδικητικών κινήσεων, σε πλαίσιο αγαστής συνεργασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Το «παρών» έδωσαν όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων της μειοψηφίας και ειδικότερα οι Χρήστος Γούτος, Βασιλική Ψυχράμη, Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και Αγγελική Κουρή.

Ο κ. Καλογερόπουλος, αφού καλωσόρισε τους επικεφαλής, τόνισε τη σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στη συνεργατικότητα, στην αλληλοενημέρωση και στην κατάθεση απόψεων και προτάσεων, με στόχο τη βελτίωση του δημοτικού έργου και κατ’ επέκτασιν της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε δημιουργικός διάλογος για ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην ενίσχυση και αναβάθμιση δημοσίων υπηρεσιών όπως η Δ.Ο.Υ., τα Αστυνομικά Τμήματα, το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου κ.ά., στη διεκδίκηση αντιπλημμυρικών έργων στα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα (Ολυμπία Οδός, σιδηροδρομική γραμμή), στη συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος ΤΕΙ στο Αίγιο, στη διαχείριση των υδάτων του ποταμού Σελινούντα, στη διάβρωση των ακτών, καθώς και στην επίσπευση των διαδικασιών για το έργο της κατασκευής των εσωτερικών δικτύων του αποχετευτικού των παραλιακών οικισμών του Δήμου.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι, οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων να συγκαλούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και σε έκτακτες περιπτώσεις, με διάθεση σύμπνοιας και συμβολής όλων των δημοτικών δυνάμεων στην επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων που αφορούν σε κάθε γωνιά του Δήμου Αιγιαλείας, όπως δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Καλογερόπουλος και έγινε γνωστό σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Ζητήθηκε αντιπροσώπευση στις Επιτροπές

Τη στάση του δημάρχου ωστόσο να μην συμπεριλάβει πρόσωπα από παρατάξεις της μειοψηφίας στις Επιτροπές του δήμου, καυτηρίασε και πάλι μερίδα της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γούτος κατέστησε γνωστό στον δήμαρχο πως μετά την τελευταία σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων, είχε αποφασίσει να μην παραστεί και πάλι εάν κληθεί, τονίζοντας πως αφού δεν υπάρχει αντιπροσώπευση από την παράταξή του σε αυτές, αυτό σημαίνει πως δεν επιθυμεί ουσιαστική συνεργασία αλλά θέλει να την χρησιμοποιεί όπου τον συμφέρει. ΄΄Ο δήμαρχος όπου δυσκολεύουν τα πράγματα θέλει να σηκώνουμε το βάρος μαζί, εκεί όμως που λαμβάνονται οι αποφάσεις το κάνει μόνος του μαζί με τις παρατάξεις που προσυμφωνημένα τον στηρίζουν΄΄, είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τον δήμαρχο και τώρα να αλλάξει τις Επιτροπές και ξεκαθαρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος για περαιτέρω… μονόπλευρη συνεργασία.

Να σημειωθεί ότι και ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε σε επιλεκτική αντιπροσώπευση στις Επιτροπές σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να λείπουν όλες οι παρατάξεις, ακόμη και αυτή που εξελέγη πρώτη από τον λαό της Αιγιάλειας. Στην σημερινή συνάντηση με τους βουλευτές πάντως, θα παραστούν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr