background img
banner
banner

Ν. Φαρμάκης: «Η “Ελπίδα” αποτελεί μία από τις πολύτιμες κληρονομιές που παραλάβαμε ως νέα Περιφερειακή Αρχή»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΕΤΩΝ

Την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δράση και το έργο του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του Ιδρύματος, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Περιφερειάρχης, στον χαιρετισμό του, έκανε λόγο για έναν φορέα που συνδυάζει την κοινωνική αλληλεγγύη με τη δύναμη της Αυτοδιοίκησης, παράγοντας έργο προς όφελος της κοινωνίας, αλλά και για ένα έργο που αναδεικνύει την περιοχή και της προδίδει εξωστρέφεια.

Ο κ. Φαρμάκης, με αφορμή την απονομή τιμητικών πλακετών προς την πρώην Πρόεδρο του Ιδρύματος, Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά, τα μέλη του πρώτου Δ.Σ. αλλά και τον πρώην Νομάρχη Αχαΐας, Δημήτρη Κατσικόπουλο (επί της θητείας του οποίου ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Ξενώνα «Ελπίδα»), υπογράμμισε ότι η απόδοση της οφειλόμενης τιμής υπακούει σε τρεις αξίες που πρέπει να διέπουν την πολιτική ζωή. Αυτές είναι, η συνέχεια που πρέπει να έχει το κράτος και η διοίκηση, η άσκηση πολιτικής που αντανακλά στον πολίτη και ιδιαίτερα τον πιο αδύναμο, αλλά και η διαρκής ανάγκη για ουσιαστική συναίνεση και συνεννόηση στον χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς μόνο έτσι επιτυγχάνεται η σύνθεση και τελικά, η πρόοδος που έχει ανάγκη η κοινωνία
«Να είστε βέβαιοι. Η “Ελπίδα” αποτελεί μία από τις πολύτιμες κληρονομιές που παραλάβαμε ως νέα Περιφερειακή Αρχή. Όλους μας ενώνουν αυτά που εκφράζει και εκπροσωπεί» τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τις ευχές του προς το σύνολο όλων όσων συνέβαλαν στην δημιουργία και λειτουργία του Ιδρύματος, καθώς επίσης στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στους εργαζόμενους του Ξενώνα.

Τέλος, ο κ. Φαρμάκης έκλεισε τον χαιρετισμό του με μία ακόμα ευχή: «Να έρθει μια εποχή που κανένας πολίτης να μην έχει ανάγκη τις υπηρεσίες της «Ελπίδας», απλά γιατί δεν θα υπάρχουν ογκολογικοί ασθενείς. Αυτή πιστεύω πως είναι και η μεγαλύτερη ευχή όλων μας. Μέχρι τότε όμως, η “Ελπίδα” θα είναι εδώ. Για όλους όσοι την έχουν ανάγκη…» ανέφερε.

Από την δική της πλευρά, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, Ζωή Καζαντζή, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει το έργο του προηγούμενου και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να το ενισχύσει. «Στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο και να τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη, διευκόλυνση και ανακούφιση από τη νόσο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ένα από τα πρώτα μελήματα θα είναι η περαιτέρω προσπάθεια γνωστοποίησης του Ιδρύματος και των υπηρεσιών που παρέχει. Προς αυτή τη κατεύθυνση, ζήτησε τη στήριξη και συνδρομή όλων των φορέων και κοινωνικών συλλογικοτήτων της περιοχής.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της απόδοσης τιμής προς την πρώτη Πρόεδρο και οραματίστρια του Ιδρύματος, κ. Δαφαλιά – Μασσαρά, αλλά και το σύνολο των ανθρώπων που συνέβαλαν στη λειτουργία του Ξενώνα, καταλήγοντας: «Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε όσο μπορούμε τις υπάρχουσες παροχές και πιθανόν να φέρουμε κι άλλες μεθόδους ανακούφισης και υποστήριξης, όχι μόνο ψυχολογικής, αλλά και σωματικής από τη νόσο και τις πιθανές παρενέργειες των θεραπειών…»

Σημειώνεται ότι εκτός της κ. Μαρίας Δαφαλιά – Μασσαρά και του πρώην Νομάρχη (και νυν Περιφερειακού Συμβούλου), Δημήτρη Κατσικόπουλου, τιμήθηκαν ο πρώτος Αντιπρόεδρος, Θρασύβουλος Μαυρομμάτης, τα μέλη της Επιτροπής για την ανέγερση του Ξενώνα, Γρηγόρης Μπαράκος, Ασημάκης Ασημακόπουλος, Μάκης Αβραμίδης και Θεόδωρος Μιχαλόπουλος, καθώς επίσης τα μέλη του πρώτου Δ.Σ. Βασίλειος Ζέρβας, Διονύσιος Καβαλιεράτος, Νικόλαος Λέων, Χαράλαμπος Μπακόπουλος και Γεώργιος Στεφάνου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.