background img
banner
banner

Έγιναν οι συναντήσεις, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο υπουργείο

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δυναμικά κινείται ο δήμος Αιγιαλείας λαμβάνοντας πρωτοβουλίες ενάντια στην παραβατικότητα κυρίως από μειονοτικούς, κάτι που έχει γίνει μάστιγα για την Αιγιάλεια το τελευταίο διάστημα. Οι χθεσινές επαφές αντιπροσωπείας του δήμου σε Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, Εισαγγελέα και Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου κρίνονται εποικοδομητικές και έχουν ουσία, δεδομένου ότι κινήθηκαν στα πλαίσια του διαλόγου και της συνεργασίας δήμου και αστυνομικών και δικαστικών για τις ενέργειες που αναλογούν στην κάθε αρχή.

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για την αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος της παραβατικότητας, χθες το πρωί, επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Ντίνο, τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο, τον δημοτικό σύμβουλο και εκπρόσωπο της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Παναγιώτη Μάρκου, την δημοτική συμβούλου και εκπρόσωπο της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» Μαρία Ιατροπούλου, τον επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο και την Δημοτική Σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας» Αγγελική Κουρή, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Οι εκπρόσωποι του δήμου είχαν συνάντηση με τον Διευθυντή Γεώργιο Μιχαλόπουλο.

Ενέργειες, συντονισμός δράσεων και  τρόποι συνεργασίας

Συζητήθηκαν οι ενέργειες, ο συντονισμός δράσεων και οι τρόποι συνεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της παραβατικότητας και ιδίως σε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου. Ο κ. Μιχαλόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του δήμου για το πλάνο δράσης της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., για το πώς λειτουργεί η Ομάδα ΔΙΑΣ, αναφερόμενος στην καλή συνεργασία και την πρόσφατη επιτυχία σύλληψης των 13 μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές στην Αιγιάλεια.

Εξετέθη εκ μέρους κυρίως των αστυνομικών αρχών, ο τρόπος δράσης στην περιοχή της Αιγιάλειας, αλλά και η έλλειψη επάνδρωσης και στελέχωσης των υπηρεσιών και συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο.

Τονίστηκε ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ως τώρα δεν κρατείται ιστορικό των ατόμων που συλλαμβάνονται ενώ στο εξής δημιουργείται μητρώο το οποίο θα βοηθά για την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη δράση των συλληφθέντων.

Το νομικό πλαίσιο δεν αφήνει πολλά περιθώρια

Ακολούθησε επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου και συνάντηση με την Αντεισαγγελέα κ. Αργυρόπουλου εκεί όπου η συζήτηση διήρκεσε αρκετή ώρα. Τονίστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις παραβατικές συμπεριφορές στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, και συζητήθηκε η νομική αντιμετώπιση ανάλογων συμπεριφορών.

Οι εκπρόσωποι του δήμου έθιξαν το γεγονός ότι συλλαμβάνονται μειονοτικοί αλλά και άλλοι και αφήνονται ελεύθεροι από την Εισαγγελία, με την κ. Αργυροπούλου να επισημαίνει ότι εφαρμόζεται ακριβώς ό,τι προβλέπει το νομικό πλαίσιο. Συζήτηση έγινε για την ανάγκη κοινωνικής ένταξης των μειονοτικών ούτως ώστε να μην προβαίνουν σε παραβατικές πράξεις, εκτιμώντας ότι και ο δήμος μπορεί να μεριμνήσει και να ασκήσει πιέσεις γι’ αυτό.

Η έλλειψη προσωπικού… νούμερο ένα πρόβλημα

Στην συνέχεια, η επιτροπή επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Βασίλη Ροδόπουλο και τον Διοικητή Ασφαλείας Ανδρέα Ανδρικόπουλο, εκεί όπου έγινε αναφορά στο νούμερο ένα πρόβλημα για την τοπική ΕΛ.ΑΣ. που δεν είναι άλλο από την έλλειψη προσωπικού με τους εκπροσώπους της αστυνομίας να τονίζουν πως θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για την πάταξη κάθε παραβατικής συμπεριφοράς.

Παρεδόθη σε όλους φάκελος, με τις απόψεις που εξετέθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον δήμαρχο, τους εκπροσώπους των παρατάξεων και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων που το πρόβλημα της παραβατικότητας είναι οξυμένο, καθώς και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμος, όπως δηλώνουν στελέχη του, θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις ενέργειές του σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για την επίλυση του πολύ έντονου προβλήματος που ταλανίζει τους πολίτες. Στα αξιοσημείωτα πάντως είναι το γεγονός ότι συνειδητά απουσίαζε από την επιτροπή εκπρόσωπος της παράταξης «Αιγιάλεια αύριο» του Χρήστου Γούτου, προφανώς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί εκπρόσωποι της παράταξης στις τακτικές επιτροπές του δήμου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr