background img
banner
banner

Ένα… βουνό με κλαδιά σε κεντρικό σημείο της πόλης!

ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ… ΒΑΡΥΣ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ

Πόσο να αποδώσουν οι προσπάθειες της αντιδημαρχίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας όταν οι ίδιοι οι πολίτες δεν επιθυμούν καθαρή την πόλη και κινούνται στη λογική «αρκεί να φύγει από την αυλή μου»; Η άναρχη εναπόθεση κλαδιών σε κάθε σημείο τείνει να γίνει… μάστιγα προκαλώντας ρύπανση, μειώνοντας τους χώρους στάθμευσης και εγκυμονώντας ακόμη και κινδύνους στους περαστικούς.

Κάτι ανάλογο συνέβη και χθες αργά το απόγευμα όταν έκπληκτοι οι περαστικοί είδαν μεγάλο όγκο κλαδιών αλλά και σακούλες με χόρτα να έχουν τοποθετηθεί δεξιά και αριστερά στους κάδους απορριμμάτων, στη συμβολή των οδών Επισκόπου Τιμοθέου και Παναγιωτοπούλων, απέναντι από το Κ.Ε.Π. Πρόκειται για ένα κεντρικό σημείο της πόλης όπου διέρχεται κόσμος και μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων. Πλην όμως, κάποιοι δεν σεβάστηκαν τους συμπολίτες τους αλλά ούτε και τον Κανονισμό του δήμου Αιγιαλείας και άφησαν… όπου να ‘ναι τα κλαδιά που μόλις απομάκρυναν από το οικόπεδό τους, το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, βρίσκεται πλησίον.

Στο σημείο ειδοποιήθηκαν και βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Γιώργο Γκιώνη οι οποίοι είδαν ιδίοις όμμασι την κατάσταση, δηλώνοντας πως δυστυχώς το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες, αφού παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται κάποιοι δεν συμμορφώνονται.

Τι προβλέπει ο Κανονισμός

΄΄Γνωρίζουμε ποιος προέβη σε αυτή την ενέργεια και θα αναγκαστούμε να επιβάλλουμε πρόστιμα΄΄, είπε ο αντιδήμαρχος εμφανώς προβληματισμένος. Να σημειωθεί ότι ο Κανονισμός Καθαριότητας απαγορεύει ρητά την εναπόθεση κλαδιών σε κοινόχρηστους χώρους και δρόμους. Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων ή κτημάτων οφείλουν ή να προχωρήσουν σε καύση των κλαδιών ή να ειδοποιήσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας ότι έξω από τον χώρο τους θα έχουν βγάλει σε συγκεκριμένη ώρα τα κλαδιά, αδυνατώντας για κάποιους λόγους να προχωρήσουν σε καύση.

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, όπως έκανε γνωστό ο κ. Καραΐσκος επικοινωνώντας με τους αρμόδιους υπαλλήλους, είχε γίνει κλήση το μεσημέρι, πλην όμως ο εν λόγω πολίτης ανέφερε πως πρόκειται να βγάλει τρεις σακούλες μη αναφέροντας τον τεράστιο όγκο των κλαδιών που έβγαλε αρκετά μέτρα μακριά από το οικόπεδό του…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr