background img
banner
banner

Έπεσε άσφαλτος στον δρόμο των Φασουλέικων

Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο. ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ροδοδάφνης ικανοποιήθηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα με την ασφαλτόστρωση του παράλληλου της εθνικής οδού δρόμου που οδηγεί από τον οικισμό Φασουλέικα στην περιοχή που βρίσκεται το εργοστάσιο της «Καβίνο». Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν πριν λίγα εικοσιτετράωρα και ο δρόμος ήδη έχει δοθεί στην κυκλοφορία.

Πρόκειται για την οδό περίπου 300 μέτρων που παρότι είχε διανοιχθεί για τις ανάγκες των φορτηγών της εταιρείας που εκτέλεσε το έργο της νέας εθνικής οδού, χρησιμοποιείτο με δυσκολία και από τους κατοίκους, πλην όμως η κακή κατάσταση του οδοστρώματος λειτουργούσε αποτρεπτικά, αναγκάζοντας τους κατοίκους να κάνουν τον… γύρο μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

΄΄Το αίτημα για ασφαλτόστρωση ικανοποιήθηκε μετά από χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι’ αυτό. Οι εργασίες εκτελέστηκαν από την εταιρεία στην οποία έχει ανατεθεί από την Περιφέρεια η ασφαλτόστρωση της παλαιάς εθνικής και ο εν λόγω δρόμος συμπεριλήφθηκε κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος.

Διευκολύνονται οι κάτοικοι

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος ήταν με χώμα και με τεράστιες λακκούβες, ενώ σε κάθε βροχή γινόταν απροσπέλαστος λόγω της λάσπης. Πλέον, με την ασφαλτόστρωση διευκολύνονται οι κάτοικοι, «κόβοντας δρόμο» και φτάνοντας πιο γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ροδοδάφνης, το επόμενο έργο της «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ» της εταιρείας που εκτελεί τις ασφαλτοστρώσεις, θα είναι η διάνοιξη κάτω από τις γέφυρες της Αβύθου προς τα Σελιανίτικα αφού ήδη από χθες πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές διαγραμμίσεις.

Είχαν τραβήξει τα… πάνδεινα με τα έργα

Πρόκειται ουσιαστικά για την αποκατάσταση των δρόμων και την ομαλότητα της κυκλοφορίας για τους κατοίκους μίας περιοχής που κατά την διάρκεια εκτέλεσης των έργων για τη νέα εθνική οδό, βρέθηκαν να ταλαιπωρούνται συνεχώς και να αλλάζουν διαδρομή για τα σπίτια τους…

Η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας πάντως στην παλαιά εθνική οδό αλλά και μέσα στο Αίγιο (Νικ. Πλαστήρα, 20ής Μαρτίου, Σολωμού) με την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα, έχει ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες.

Τα σοβαρά προβλήματα του δρόμου, λόγω και της μεγάλης επιβάρυνσης που δέχθηκε κατά την περίοδο της κατασκευής της νέας εθνικής (Ολυμπία οδός) αλλά και η απαίτηση των τοπικών κοινωνιών, επέβαλαν στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας να προχωρήσει το έργο. Το έργο είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή με προϋπολογισμό περί τα 11 εκατ. ευρώ περίπου.

Παρά το γεγονός ότι, λόγω του συστήματος με την ανάθεση των δημοσίων έργων, ο ανάδοχος αναδείχθηκε με την προσφορά μεγάλης έκπτωσης η οποία φτάνει το 60% της αρχικής προϋπολογισθείσας δαπάνης, η εντολή της Περιφέρειας και του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου ήταν να μην υπάρξει καμία έκπτωση στις προδιαγραφές βελτίωσης της ασφάλειας της κυκλοφορίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr