background img
banner
banner

«ΑΚΡΑΤΟΣ ΟΙΝΟΣ»: Μία… άκρατη αγαπημένη γαστρονομική συνήθεια | ΦΩΤΟ

Ο ¨Άκρατος Οίνος¨ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που διανύει ήδη 11 χρόνια λειτουργίας. Το εστιατόριο βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας στην Ακράτα, διαθέτει ένα πραγματικά ζεστό και φιλικό περιβάλλον και πρωταγωνιστεί στον χώρο της εστίασης στην περιοχή, όχι μόνο για την ποιότητα των πρώτων υλών του και το «μεράκι» της δημιουργίας.

Άνεση και ηρεμία

Στο αισθητικό κομμάτι του χώρου κυριαρχούν τα γήινα χρώματα και η άνεση. Η τοιχογραφία και το υπόλοιπο ντεκόρ σε συνδυασμό με τις όμορφες και άνετες καρέκλες και τραπέζια, συνθέτουν άψογα το όλο σκηνικό, κάνοντάς το έτσι ένα υπέροχο μέρος που μπορεί κάποιος να περάσει πολύ όμορφα. Συνήθως ακούγεται απαλή μουσική δίχως να ενοχλεί, ενώ τα σαββατόβραδα του χειμώνα έχει και ζωντανή μουσική, όπως επίσης και το καλοκαίρι σε διάφορα events που γίνονται. Να σημειωθεί πως είναι απολύτως προσβάσιμο για ειδικές κατηγορίες όπως ΑΜΕΑ.

«Βασικό μας μέλημα οι ωραίες γεύσεις…»

Μιλώντας με την Μαρία Σακελλαρίου και τον Μιχάλη Βασιλείου, τους υπεύθυνους της επιχείρησης, οι οποίοι είναι αρκετά φιλικοί, μας τόνισαν πως «το βασικό και πρωταρχικό μέλημά μας είναι η άψογη εξυπηρέτηση, οι ωραίες γεύσεις και φυσικά η ικανοποίηση του πελάτη μας σε όλα τα επίπεδα». Η Μαρία τονίζει: «Το μαγαζί θα συνεχίσει να κινείται γαστρονομικά στα πρότυπα που ήδη έχει, τα οποία είναι οι παραδοσιακές πίτες, τα μαγειρευτά φαγητά όπως για παράδειγμα το κατσικάκι λαδορίγανη, οι λαχανοντολμάδες και το λεμονάτο μοσχαράκι» και συμπληρώνει: «Σίγουρα, όσον αφορά το μενού, στις προθέσεις μας είναι και κάποιες αλλαγές, με γνώμονα πάντα όμως την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και τα αγνά πρώτης ύλης υλικά».

Must…

Εάν κάποιος βρεθεί στον ¨Άκρατο Οίνο¨, δεν θα πρέπει να χάσει την ευκαιρία να δοκιμάσει την σκεπαστή φέτα στον φούρνο από χωριάτικο ζυμάρι που κατασκευάζει η ίδια η κουζίνα του εστιατορίου, το ψαρονέφρι με τα δαμάσκηνα και σαφώς την χορταστική σαλάτα ¨άκρατος οίνος¨. Τα must όμως του μαγαζιού, είναι το κοτόπουλο με σάλτσα ροκφόρ που έχει μια ιδιαίτερη γεύση για τους λάτρεις του είδους, όπως επίσης και το γεμιστό μπιφτέκι με την παραδοσιακή γέμιση με φέτα, ντομάτα και πιπεριά. Όντως, αυτά τα δυο πιάτα είναι εξαιρετικά και πολύ ξεχωριστά…

Η ανταπόκριση του κόσμου…

Ρωτήσαμε τον Μιχάλη για την κίνηση αυτήν την περίοδο και μας απαντάει: «Ο κόσμος σε γενικές γραμμές είναι ¨κουμπωμένος¨ και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα και άνεση που είχε στο παρελθόν, η αλήθεια αυτή είναι… Δεν το βάζουμε κάτω, συνεχίζουμε με αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνουμε και ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες και οικονομικά πιο άνετες».
Επίσης επισημαίνει: «Στην ήδη υπάρχουσα στενή οικονομική κατάσταση γενικότερα, ήρθε να προστεθεί και η πλήρης επιβολή του αντικαπνιστικού νόμου που φυσικά έχει επηρεάσει αρκετά. Όμως όλοι οι πελάτες μας σέβονται το εν λόγω μέτρο και όσοι καπνίζουν βγαίνουν για λίγο έξω, όπως γίνεται παντού».

Οικονομική και εγγυημένη λύση

Το κατάστημα κερδίζει το ¨στοίχημα¨ και στις τιμές του. Η δαπάνη για ένα άτομο να φάει ικανοποιητικά δεν ξεπερνάει τα 15 – 20 ευρώ και η ποσότητα των μερίδων είναι πολύ καλή, καθώς και η ποιότητα σε οποιοδήποτε ορεκτικό ή κυρίως μερίδα. Στο τέλος κάθε γεύματος προσφέρεται γλυκό και παγωτό που οι ίδιοι οι επιχειρηματίες φτιάχνουν και το προσωπικό το μαγαζιού είναι στις ¨επάλξεις¨ σε οτιδήποτε ζητήσει ο πελάτης για την εξυπηρέτησή του, άμεσα.

Εν κατακλείδι…

Αξίζει να αναφερθεί πως κάθε Σάββατο βράδυ, κάθε χειμώνα, υπάρχει πάντα ζωντανή λαϊκή μουσική, που σε συνδυασμό με το άψογο περιβάλλον και το φαγητό, συνθέτουν απόλυτα την ιδανική λύση εξόδου για την ανατολική Αιγιάλεια και όχι μόνο. Ο χώρος διατίθεται σαφώς και για εκδηλώσεις, κοπή πίτας ή χάπενινγκ, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο χώρος του διπλασιάζεται λόγω της επισκεψιμότητας στην πλατεία. Το κατάστημα είναι στην πλατεία Ελευθερίας στην Ακράτα και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι τα 2696029111 – 6949080791 και 6937284545. Επίσης διαθέτει προφίλ στο facebook με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κάθε είδους πληροφορία για το μενού και τις παροχές του.
Εν μέσω δύσκολων καιρών… να μια όαση γαστρονομικής επιλογής με τις καλύτερες προϋποθέσεις για νόστιμο φαγητό!!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr