background img
banner
banner

Αλλαγές ουσίας στο Νοσοκομείο

Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Δυναμικά ξεκίνησε ο νέος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αιγιάλειας (Αιγίου), Θανάσης Γεωργάκης, με σημαντικές αλλαγές που στοχεύουν στη διαμόρφωση ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος υλοποίησης συγκεκριμένων στόχων προκείμενου να εφαρμοσθεί, με σύγχρονα εργαλεία διοίκησης, η ποιοτική αναβάθμιση, η αποτελεσματικότητα των δομών του νοσοκομείου καθώς και η εύρυθμη λειτουργεία του με απώτερο σκοπό την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, με ιδιαίτερη έμφαση στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες αμβλύνοντας τις υφιστάμενες κοινωνικές αντιθέσεις.Οι αλλαγές του νέου Διοικητή εστιάζονται στα εξής:

  • Διαμόρφωση ειδικού χώρου στην πτέρυγα της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου για τη φιλοξενία και εγκατάσταση γαστρεντερολογικού ιατρείου με πλήρη σύγχρονο βιοϊατρικό εξοπλισμό.
  • Σε συνεργασία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κο Καρβέλη, προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες όσον αφορά στιςαδρανείς εγκρίσεις προκήρυξης των πέντε θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ (Ακτινοδιαγνωστικής ΕΒ, Παθολογίας ΕΒ, Ιατρικής Βιοπαθολογίας ΕΒ (Μικροβιολογία), Καρδιολογίας ΕΒ, Γυναικολογίας ΕΒ) με αποτέλεσμα την επίσπευση έγκρισης νέας προκήρυξης των θέσεων αυτών από το Υπουργείο Υγείας τις προηγούμενες μέρες.
  • Στο τελευταίο στάδιο κρίσεων στην 6η ΥΠΕ, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Διοικητή της, βρίσκονται οι ειδικότητες: Ακτινοδιαγνωστικής ΕΒ, Ορθοπεδικής ΕΒ και Αναισθησιολογίας ΕΒ και αναμένονται στο Νοσοκομείο εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.
  • Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται έκδοση απόφασης διορισμού από το Υπουργείο Υγείας,Παθολόγου ΕΒ για την κάλυψη αναγκών της Παθολογικής Κλινικής.
  • Επίσης έχει σταλεί αίτημα έγκρισης προκήρυξης θέσεων δύο ιατρών Ακτινοδιαγνωστικής ΕΒ στην 6η ΥΠΕ, οι οποίες κενώθηκαν λόγω συνταξιοδότησης. Επιπροσθέτως, αρχές Μάρτη θα ενεργοποιηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα στην 6η ΥΠΕ για υποβολή αιτήσεων επικουρικού παραϊατρικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν θέσεις (ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας και ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών)
  • Εγκρίθηκε η πρόσληψη δύο επικουρικών Ιατρών: Ιατρικής Βιοπαθολογίας (Μικροβιολογίας) –στελέχωσε ήδη και ανέλαβε καθήκοντα στο τμήμα- και Παθολογίας, που αναμένεται στο Νοσοκομείο τις επόμενες μέρες.
  • Λόγω επιτακτικών αναγκών, για την στελέχωση των αντίστοιχων τμημάτων, έχουν ζητηθεί και εγκρίθηκαν από την 6η ΥΠΕ οι θέσεις: Μία (1) ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας, μια (1) ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών, μια (1) ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, μία (1) ΔΕ μαγείρων, δύο (2) ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού (τραυματιοφορείς), μία (1) Τεχνικών (ηλεκτροτεχνικών) και δύο (2) ΔΕ Δ/κού Λογιστικού. Οι θέσεις αυτές έχουν προωθηθεί από την 6η ΥΠΕ, τέλη Ιανουαρίου, στο ΑΣΕΠ και αναμένεται προκήρυξή τους
  • Υλοποιείται τις επόμενες μέρες σχέδιο αναβάθμισης των ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) με κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων και δημιουργία ιατρείου διαλογής βαρύτητας περιστατικών καθώς και ιατρείου ανάνηψης ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος αναμονής των ασθενών και των συνοδών τους, με τη σύμφωνη γνώμη και τη σαφή στήριξη για το εγχείρημα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.
  • Στα μέσα Μαρτίου θα εγκατασταθεί σύστημα wifi το οποίο θα διευκολύνει με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή (tablet) τους ιατρούς των κλινικών να έχουν άμεση πρόσβαση σε αρχειακό υλικό ασθενών καθώς και σε ιατρικές διαδικτυακές εφαρμογές του νοσοκομείου.
  • Στο πλαίσιο εφαρμογής του Ευρωπαϊκού κανονισμού (GDPR) περί ασφάλειας προσωπικών δεδομένων θα πραγματοποιηθεί από το Νοσοκομείο διαγωνιστική διαδικασία για πρόσληψη εξωτερικού συνεργάτη με σκοπό να εντοπιστούν τα κενά της νοσοκομειακής δομής ώστε να εναρμονιστεί στην ευρωπαϊκή οδηγία.
  • Προκειμένου να ενισχυθεί η πληρότητα του ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου των ασθενών και η διευκόλυνση του έργου των ιατρών, θα εγκατασταθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα ακτινολογικού(RIS)το οποίο θα διασφαλίζει την αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαγνωστικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr