background img
banner
banner

Αντίδραση Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας για το λάδι

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας καταδικάζει την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα της εισαγωγής αδασμολόγητου ελαιολάδου από την Τυνησία. Όπως τονίζει, ΄΄οι ευθύνες για την χαμηλή τιμή που παίρνει ο παραγωγός ξεκινούν από το 2015 όπου η Ελλάδα συμμετείχε στις διεργασίες στις Βρυξέλλες μετά από αίτημα της Κυβέρνησης της Τυνησίας για αδασμολόγητο ελαιόλαδο με τον τέως υπουργό κ. Αποστόλου να ρίχνει το… μπαλάκι των ευθυνών στον υπηρεσιακό υπουργό Δημήτρη Μελά. Μετά την λήξη της πρώτης συμφωνίας το 2017 η επιβεβαίωση για παράταση των εισαγωγών ήρθε από τον ίδιο τον Επίτροπο Γεωργίας Phil Hogan στις 9 Αυγούστου 2018. Η υπάρχουσα νομοθεσία δίνει το δικαίωμα σε οποιαδήποτε εταιρία να εισάγει ελαιόλαδο από Τυνησία Και Ελλάδα. Επίσης, μπορεί να το συσκευάζει στην Γερμανία ως Γερμανικό προϊόν.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών είναι ο Ευρωπαίος παραγωγός να παίρνει χαμηλή τιμή ( 2€) ενώ ο παραγωγός εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης υψηλή, λόγω διαφοράς νομίσματος και ο καταναλωτής να το πληρώνει στο ράφι πάνω από 6€. Βέβαια η ποιότητα και η πιστοποίηση έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αρκεί που κάποιοι αισχροκερδούν!΄΄.
Και καταλήγει ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου: ΄΄Ας αποφασίσουν λοιπόν οι εκάστοτε κυβερνώντες να ασχοληθούν σοβαρά με τη Γεωργία και να μην αφήνουν τα προϊόντα στην τύχη τους και στις ορέξεις των «αρπαχτικών»!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr