background img
banner
banner

Απέρριψε την τριτανακοπή για Δημητρακόπουλο

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αλλάζει τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας με απόφασή του το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών, απορρίπτοντας την τριτανακοπή κατά της απόφασης που δικαιώνει τον Παναγιώτη Δημητρακόπουλο (Ποιοτική Αιγιάλεια) από τον Ερινεό και είχε καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος Ερινεού Βασίλης Σταθακάρος (Αιγιάλεια Αύριο).

Θυμίζουμε ότι ο υποψήφιος με την “Ποιοτική Αιγιάλεια” της Βασιλικής Ψυχράμη, είχε ζητήσει το περασμένο καλοκαίρι μετά τις δημοτικές εκλογές, επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων με την οποία προσμετρήθηκαν στην παράταξή του 11 επιπλέον ψηφοδέλτια, που άλλαξαν το μέτρο εκλογής στην περιοχή.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια “καραμπόλα” στις έδρες του δημοτικού συμβουλίου, με την παράταξη “Αιγιάλεια Αύριο” να χάνει την έδρα στον Ερινεό και να την κερδίζει στην Ακράτα με τον Θανάση Χρυσανθόπουλο. Αντίστοιχα, η παράταξη “Ποιοτική Αιγιάλεια” κερδίζει την έδρα στον Ερινεό με τον Δημητρακόπουλο και την χάνει στην Ακράτα, βγάζοντας εκτός συμβουλίου την Μαρία Καρρά. Η τελευταία έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η προσφυγή της θα συζητηθεί σε λίγες ημέρες, στις 20 Φεβρουαρίου με την απόφαση να εκδίδεται εντός δύο μηνών.

Η τριτανακοπή Σταθακάρου συζητήθηκε στις 13 Νοεμβρίου και είχε ανασταλτικό χαρακτήρα για την πρώτη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που αλλάζει τις έδρες και τώρα μένει να δούμε αν η απόφαση από το ΣτΕ θα δώσει κάτι διαφορετικό και αν υπάρχει νομικό “παράθυρο” ώστε να καθυστερήσουν οι αλλαγές μέχρι να εκδώσει το ανώτατο δικαστήριο της χώρας και τη δική του απόφαση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr