background img
banner
banner

Απεργία οικοδόμων την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

Για την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων για την Τρίτη 18 Φλεβάρη, προετοιμάζονται στο Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου. «Αιχμή του δόρατος» το ασφαλιστικό καθώς το Σωματείο εκτιμά πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μεταφερθεί η κοινωνική ασφάλιση στις… πλάτες των εργαζομένων.

Όπως τονίζεται από το Σωματείο, ΄΄η κυβέρνηση της ΝΔ με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ενισχύει τον σφαγιασμό των συντάξεων και των παροχών μας. Και θωρακίζει ακόμα περισσότερο το νόμο Κατρούγκαλου. Θα μοιράσουν κάποια λίγα ψίχουλα, μπροστά σε αυτά που μας έχουν αρπάξει, σε συντάξεις των 9.000 – 12.000 ενσήμων.

Και όλοι οι υπόλοιποι θα πασχίζουμε να συγκεντρώσουμε τα 4.500 ένσημα, λόγο της ανεργίας, του κλεψίματος των ενσήμων, και των εργασιακών σχέσεων που έχουν γίνει λάστιχο, και θα καταδικαζόμαστε σε συντάξεις των 400 ευρώ.

Ο στόχος τους είναι η κοινωνική Ασφάλιση να μεταφερθεί στης πλάτες των εργαζομένων, και να απαλλαγεί το κράτος και οι μεγαλοεργοδοσία από την όποια ευθύνη. Μας έχουν αφαιρέσει καταχτήσεις και δικαιώματα , από τους εργαζόμενους, πού είμαστε οι μοναδικοί χρηματοδότες. Έχουμε μπροστά μας μια σκληρή αναμέτρηση΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄η απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ομοσπονδία στις 18 Φλεβάρη, να γίνει το όπλο μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τις ανάγκες μας΄΄.

Οι οικοδόμοι διεκδικούν: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Ενιαία Δημόσια και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
Σύνταξη στα 55 χρόνια.  Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr