background img
banner
banner

Γιάννης Λιβαθηνός: Ο “μαέστρος” και το “μυαλό” του Α.Ο. Αιγιαλέων

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΧΑΙΚΟΥ ΒΟΛΕΥ

Το καλοκαίρι του 2018 ο ΑΟ Αιγιαλέων ανακοίνωσε την συμφωνία του με τον Γιάννη Λιβαθηνό, μία μεταγραφή που συζητήθηκε έντονα από τους ανθρώπους του βόλευ και ήταν από τις κορυφαίες για ομάδα Α2 Εθνικής κατηγορίας. Ο Έλληνας διεθνής πετοσφαιριστής φέτος φοράει την φανέλα της ομάδας του Αιγίου για δεύτερη σεζόν και παρότι σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνει τα 43 του χρόνια, αποτελεί παίκτη – πολυτέλεια για την κατηγορία.

«Δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Με προσέγγισαν πολύ καλά οι άνθρωποι της ομάδας, ήταν καλή η πρόταση και συμφώνησα να αγωνιστώ στην ομάδα του Αιγίου. Στόχος είναι να παίζουμε καλό βόλευ και ότι καλύτερο έρθει στην πορεία να το διεκδικήσουμε αφού υπάρχει μια βάση καλών παικτών, και πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής βόλεϊ. Το έμψυχο δυναμικό της ομάδας είναι πολύ καλό, με αρκετούς παίκτες έχουμε συνυπάρξει και σε άλλες ομάδες ενώ η διοίκηση και ο πρόεδρος είναι πάντα δίπλα μας. Επιπλέον, η στήριξη από τον κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια είναι δυναμική και μας βοηθάει σημαντικά» μας λέει ο διεθνής πασαδόρος.

Διεθνής και με την Εθνική Ανδρών

Ο Γιάννης Λιβαθηνός (γεννημένος στις 19 Απριλίου 1977) είναι Έλληνας διεθνής πετοσφαιριστής. Έχει ύψος 1.83 και αγωνίζεται στη θέση του πασαδόρου. Ο πασαδόρος στο βόλευ έχει την πιο νευραλγική θέση σε μία ομάδα. Είναι ο παίκτης που χωρίς να έχει τη…δόξα των υπολοίπων στην πλατιά μάζα, κάνει όλο το παιχνίδι. Είναι αυτός που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο έναν ακραίο ή διαγώνιο, αλλά και να τον κατεβάσει με την ίδια ευκολία. Οι πασαδόροι είναι οι μαέστροι, τα μυαλά κάθε συνόλου, οι άνθρωποι που αν δεν βρεθούν σε καλή ημέρα, πολύ δύσκολα θα κερδίσει η ομάδα τους, όσο καλά και αν παίξουν οι υπόλοιποι.

Ο Γιάννης Λιβαθηνός υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ολυμπιάδα Πατρών. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν ο Παναθηναϊκός, στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 2005. Στη συνέχεια, πέρασε από τον Γ.Σ. Λαμίας αλλά και την Ε.Α. Πατρών, μέχρι που το 2011 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Στην ομάδα του Πειραιά παρέμεινε για μία μόλις σεζόν, καθώς το μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2011-12, ο Λιβαθηνός αποφάσισε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Το 2013 αποφάσισε να επιστρέψει στη γενέτειρά του Πάτρα, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην τοπική Παναχαϊκή, στην οποία και αγωνιζόταν μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Η ιστορία του πατραϊκού βόλεϊ έχει συνδεθεί με το όνομα του Γιάννη Λιβαθηνού, αφού είναι ο αθλητής που έχει καταφέρει να παίξει και με τις τρεις ομάδες της πόλης που έχουν συμμετάσχει στην Α1 Εθνική. Συγκεκριμένα ο έμπειρος πασαδόρος έχει φορέσει τη φανέλα της Ολυμπιάδας, της ΕΑΠ και της Παναχαϊκής. Έχει πραγματοποιήσει επίσημες συμμετοχές με όλες τις βαθμίδες της εθνικής ομάδας πετοσφαίρισης νέων, ενώ με την ανδρική Εθνική ομάδα έχει πραγματοποιήσει 17 συμμετοχές.

Το τροχαίο πριν από 10 χρόνια

Το 2010 είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που ωστόσο δεν επηρέασε την καριέρα του. Ήταν μεσημέρι Σαββάτου όταν μια γυναίκα που οδηγούσε αυτοκίνητο, φέρεται να παραβίασε το stop σε κεντρική οδό της Πάτρας και χτύπησε με δύναμη τον Λιβαθηνό ο οποίος επέβαινε σε μηχανάκι. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο παίκτης άμεσα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου όπου το ίδιο βράδυ υποβλήθηκε σε δύσκολη χειρουργική επέμβαση από τον ιατρό κ. Γ. Γκλιατή που ειδικεύεται σε θέματα επί των γονάτων. Η επιστροφή του μπορεί να άργησε λίγο αλλά επανήλθε δυναμικά στα παρκέ. Τότε ο Λιβαθηνός ήταν και μέλος της 18αδας που είχε καλέσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκόρντον Μείφορθ και όπως είναι φυσικό δεν πήρε μέρος με την Εθνική στην επόμενη διοργάνωση.

Η προπονητική είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος του Γιάννη Λιβαθηνού και όπως ο ίδιος λέει: “Πέρυσι απόκτησα το δίπλωμα προπονητή βόλεϊ αφού αποφοίτησα με επιτυχία από την σχολή Γ΄ κατηγορίας που διοργάνωσε η ΕΟΠΕ και διήρκησε συνολικά έξι μήνες στην Αθήνα. Κάνω μια νέα αρχή και στην προπονητική και στόχος μου είναι να συνεχίσω. Είναι το πρώτο δίπλωμα προπονητή που πήρα αφού σχολή Γ΄ κατηγορίας είχε να γίνει 4 χρόνια από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Και σκοπός μου είναι όταν θα γίνει και σχολή προπονητών Β΄ κατηγορίας να την παρακολουθήσω και αυτή”.

Η καριέρα του αναλυτικά

  • 2018-20 Α.Ο. Αιγιαλέων
  • 2018 Παναχαϊκή
  • 2017 ΑΟΠ Κηφισιά
  • 2013-17 Παναχαϊκή
  • 2012-13 Παναθηναϊκός
  • 2011-12 Ολυμπιακός
  • 2009-11 ΕΑ Πατρών
  • 2005-09 Γ.Σ. Λαμίας
  • 2002-05 Παναθηναϊκός
  • 1989-02 Ολυμπιάδα Π.
  • Διεθνείς Συμμετοχές (Ελλάδα, Ανδρών): 17


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr