background img
banner
banner

Εθελοντές…από κούνια!

ΜΕΛΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Προσφορά βοηθείας από εθελοντές του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πατρών – ΣΕΠ 2ο – 2η Κοινότητα Ανιχνευτών Πατρών δέχθηκε πριν λίγες μέρες ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια». Ανάμεσα στις δράσεις τους ήταν και η τοποθέτηση ταϊστρών στα Ψηλά Αλώνια καθώς και η διανομή εντύπων σχετικά με το τι προβλέπει η νομοθεσία για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα.

΄΄Πόση έκπληξη όταν πριν λίγες μέρες λάβαμε ένα μήνυμα για προσφορά βοήθειας σε ό,τι χρειαζόμαστε με τη δυναμική 11 ατόμων να διαθέσουν ένα κυριακάτικο πρωινό, χρόνο ξεκούρασης και ανάπαυσης, για να στελεχώσουν μια δράση που θα ενίσχυε το σκοπό μας! Χθες λοιπόν, συναντηθήκαμε με τους Ανιχνευτές του 2ο Σύστημα Προσκόπων Πατρών – ΣΕΠ 2ο -2η Κοινότητα Ανιχνευτών Πατρών κι αφού κάναμε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, ξεχυθήκαμε στους δρόμους του Αιγίου για να μοιράσουμε ενημερωτικά φυλλάδια με τη σχετική νομοθεσία. Πρώτη φορά συνεργασία με Προσκόπους και αγνοώντας την αποφασιστικότητά τους για πραγματική δουλειά ξεμείναμε σύντομα από φυλλάδια!
Όμως μην στεναχωριέστε όσοι δεν βρήκατε φυλλάδιο στο γραμματοκιβώτιό σας, ο δικός μας Γιώργος Φραγκονικολόπουλος ενθουσιασμένος από τα αποτελέσματα είπε πως θα επανέλθουμε με πολλαπλάσιο αριθμό!΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

Ακόμη, από τον Φιλοζωικό Σύλλογο τονίζονται τα εξής: ΄΄Βάλαμε δύο ταΐστρες στα Ψηλαλώνια, δοκιμαστικά, αν το εγχείρημα αποδώσει θα επεκταθούμε και σε άλλες γειτονιές, ενώ μια ομάδα παιδιών έβγαλε βόλτα τα σκυλιά που νοσηλεύονται για θεραπείες, τα τάισε λιχουδίτσες κι έπαιξε μαζί τους. Όταν ο εθελοντισμός είναι μάλλον έξω από τη ρουτίνα των περισσοτέρων, πόσο ηχηρό μήνυμα δίνει η αθόρυβη, ακούραστη προσφορά παιδιών 15 έως 18 χρονών που ήρθαν από την Πάτρα ως εδώ για να προσφέρουν το χρόνο και την ενέργειά τους΄΄.

Θερμές ευχαριστίες

Στο όλο εγχείρημα δεν λείπουν οι ευχαριστίες: ΄΄Ευχαριστούμε το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αιγίου για τη φιλοξενία των παιδιών από Πάτρα. Ευχαριστούμε το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πατρών -2η Κοινότητα Ανιχνευτών Πατρών και την Αρχηγό τους Αναστασία Κασομούλη για την προσφορά τους. Ευχαριστούμε το Δήμο και συγκεκριμένα το Γιώργο Φραγκονικολόπουλο γιατί είναι πάντα δίπλα μας, σε κάθε δράση, προσφέροντας και βοηθώντας όπως μπορεί. Ευχαριστούμε την Αναστασία Αντωνοπούλου για τη χορηγία των υλικών για τις ταΐστρες και τον Γιώργο Ζαχαράκη για την κατασκευή τους. Ευχαριστούμε τους δικούς μας εθελοντές για όλη την προετοιμασία, τα νόστιμα σνακ -πραγματικά πολύτιμα μετά από τόσο περπάτημα!-, το χρόνο και τη δράση τους.

Ευχαριστούμε όμως λίγο περισσότερο τους Ανιχνευτές της Δεύτερης Κοινότητας Πατρών γιατί μας γέμισαν αισιοδοξία και δύναμη. Για να συνεχίσουμε, για να γίνουμε καλύτεροι, για να μην πάψουμε να αγωνιζόμαστε. Γιατί αν αυτά τα παιδιά επιλέγουν να δράσουν τις ώρες που θα μπορούσαν να ξεκουραστούν, εμείς οφείλουμε να το κάνουμε. Όπως λένε κι οι ίδιοι «ας αφήσουμε αυτό τον κόσμο λίγο καλύτερο απ’ ό,τι τον βρήκαμε». Συνεχίζουμε δυνατά!΄΄.

Κοπή πίτας στις 24 Φεβρουαρίου

Για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους ετοιμάζονται στην Φιλοζωικό Σύλλογο, εκδήλωση στην οποία και φέτος θα κληρωθούν πλούσια δώρα μέσω λαχειοφόρου, προς ενίσχυση του Συλλόγου. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου, στο εστιατόριο «Ορέστης» στην Αλυκή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr