background img
banner
banner

ΕΚΑ και ΓΣΕΕ ζητούν την απόδοση ευθυνών…

ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΔΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ

Συντετριμμένη παραμένει η τοπική κοινωνία από τον άδικο θάνατο του 36χρονου Κωνσταντίνου Θεοδούλη από το Διακοπτό που υπέστη εργατικό ατύχημα στο Λαμπίρι. Εργατικό Κέντρο Αιγίου αλλά και ΓΣΕΕ, με ανακοινώσεις τους, εκφράζουν αγανάκτηση τονίζοντας πως το τραγικό συμβάν αποδεικνύει τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας σε χώρους εργασίας… Ζητούν δε την πραγματοποίηση έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Ε.Κ.Α. τονίζει: ΄΄Ένας ακόμα νέος άνθρωπος, ο 36χρονος Κώστας Θεοδούλης από το Διακοπτό του Δ. Αιγιαλείας, προστέθηκε στη μακρά λίστα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων. Ο Συνάδελφος, το μεσημέρι της Πέμπτης 20-02-2020 άφησε την τελευταία του πνοή, σε εργοτάξιο στην περιοχή του Λαμπιρίου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες παγιδεύτηκε μέσα σε σιλό με άμμο, σε λατομείο. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, είναι ελλιπή. Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή και πληρώνουν το τίμημα της εργασίας, με τη ζωή τους΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την αναγκαιότητα της ύπαρξης μέτρων υγιεινής & ασφάλειας στους χώρους εργασίας και την επιτακτική ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων. Ζητάμε να διεξαχθεί έρευνα, για τα ακριβή αίτια του τραγικού θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες, στους υπεύθυνους. Η Δ/ση του Ε.Κ.Αιγίου, εκφράζει τη βαθειά της θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του άτυχου νέου, που με τόσο τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του΄΄.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη αλλά και την αγανάκτησή της για το θάνατο του 36χρονου Κώστα Θεοδούλη εν ώρα εργασίας, σε εργοτάξιο στην περιοχή του Λαμπιρίου του Δήμου Αιγιαλείας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες παγιδεύτηκε μέσα σε σιλό με άμμο και τονίζει: ΄΄Ένας ακόμη εργαζόμενος χάνει τη ζωή του, την ώρα του μεροκάματου, αποδεικνύοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Η Συνομοσπονδία έχει κρούσει κατ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας την αυστηροποίηση των ελέγχων και την αναγκαιότητα ύπαρξης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Τα τραγικά συμβάντα όμως αποδεικνύουν, δυστυχώς, ότι οι υπεύθυνοι έχουν κλειστά τα αυτιά τους. Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών και την απόδοση ευθυνών. Απαιτούμε την εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr