background img
banner
banner

Και πάλι… πράσινη η παραλία της Άκολης

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ

Να βελτιώσουν την εικόνα του… φυσικού παράδεισου της παραλίας Άκολης κατάφεραν χθες μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης, προχωρώντας σε δενδροφύτευση στα σημεία που έλειπε η βλάστηση. Στόχος τους δεν είναι άλλος από το να κάνουν πάλι… πράσινη την πανέμορφη παραλία και τα δεντράκια να προσφέρουν τη σκιά τους στους λουόμενους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος, ΄΄είχαμε ζητήσει δέκα δέντρα από την Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου, μόλις μας παραχωρήθηκαν, μαζί με το μέλος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Γιώργο Μαγούλη και δύο εργάτες Καθαριότητας, προχωρήσαμε χθες στην φύτευσή τους στα σημεία εκείνα της παραλίας που τα υπάρχοντα είχα ξεραθεί, από το κέντρο και προς την ανατολική πλευρά της ακτής. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει περίπου άλλα τόσα δέντρα (αρμυρίκια) ώστε να φυτέψουμε και σε άλλα σημεία΄΄.

Ο κ. Παλαιολογόπουλος παρατήρησε πως τα τελευταία χρόνια η παραλία έχει μεταμορφωθεί σε… κρανίου τόπο εξαιτίας της θάλασσας και αλλά και ανθρώπινων παρεμβάσεων. ΄΄Πριν από κάποιες δεκαετίες, η παραλία της Άκολης ήταν γεμάτη ιτιές που προσέφεραν τη σκιά τους στους λουόμενους τους καλοκαιρινούς μήνες. Ευελπιστούμε ότι τα δεντράκια που φυτέψαμε θα αναπτυχθούν και θα ξανακάνουν την παραλία μας… πράσινη΄΄, πρόσθεσε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr