background img
banner
banner

Μήνυμα αισιοδοξίας για τη χώρα με τη Νέα Δημοκρατία στο «τιμόνι»

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ν.Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ενδεικτική της δυναμικής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και της μεγάλης αποδοχής των πρώτων δειγμάτων γραφής των επτά μηνών που κυβερνά τη χώρα, ήταν η χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Αιγιαλείας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Τόσο ο προσκεκλημένος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης όσο και ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ και Διευθυντής του Προέδρου του κόμματος Στέλιος Κονταδάκης, έδωσαν το στίγμα της μεγάλης νεοφιλελεύθερης παράταξης και του προέδρου της και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μαργαρίτα» του ξενοδοχείου «Telis» που είχε κατακλειστεί από στελέχη και φίλους του κόμματος, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές και χειροκρότησαν τους ομιλητές, που με λόγο αισιόδοξο περιέγραψαν το πώς η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και – σύμφωνα με τα λεγόμενά τους – να δώσει προοπτική στον τόπο.

Ευλογία και ευχές από τον Μητροπολίτη

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος που στον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε για τη νέα χρονιά ομόνοια και ομοψυχία αναφέροντας τη φράση «η ισχύς εν τη ενώσει». Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ. Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα. Τον Περιφερειάρχη Αχαΐας εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος.

Η δυναμική των Επιτροπών του κόμματος

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαζαράκης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους δύο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, εγκωμιάζοντας το έργο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αιγιαλείας της Ν.Δ. και του προέδρου της Βασίλη Σταθακάρου, τονίζοντας πως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και ότι αποτελεί ισχυρό προμαχώνα και μετερίζι της παράταξης. Παράλληλα, έδωσε και έναν τόνο αισιοδοξίας για το μέλλον λέγοντας πως «το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους»… Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος τονίζοντας πως είναι σημαντικό οι νέοι να έχουν την δική τους φωνή.

Βασ. Σταθακάρος: «Η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας Βασίλης Σταθακάρος μετέφερε το μήνυμα του υφυπουργού Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη για την παρουσία του αλλά και όλους τους παριστάμενους. Τόνισε μεταξύ άλλων πως οι κ. Κεφαλογιάννης και Κονταδάκης, με σταθερά βήματα μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη χαράσσουν χρόνια τώρα την πολιτική της Ν.Δ. η οποία υποδέχθηκε την χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τη χώρα και αποτελεί σανίδα σωτηρίας. Ο κ. Σταθακάρος τόνισε ακόμη πως η Νέα Δημοκρατία είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, αφού βλέπει όλους τους Έλληνες από την ίδια πλευρά. Παρατήρησε πως η πολιτική της αυτούς τους επτά μήνες οδηγεί τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ η παράταξη ανανεώνει τα ιδεολογικά της εργαλεία αφουγκραζόμενη την κοινωνία. Τόνισε ακόμη πως προχωρά χωρίς να χάσει χρόνο στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, υλοποιώντας τους προεκλογικούς της στόχους. Τέλος, κάλεσε τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να μεταφέρουν μήνυμα αισιοδοξίας στην κοινωνία πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνουν πράξη τη «νέα Ελλάδα».

Στ. Κονταδάκης: «6 στους 10 Έλληνες αποδέχονται την πολιτική της κυβέρνησης»

Ο κ. Κονταδάκης επαίνεσε το έργο τόσο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαΐας όσο και της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αιγίου, τονίζοντας πως οι Τοπικές είναι η ραχοκοκαλιά του κόμματος. Μίλησε για την αποδοχή που τυγχάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού, όπως είπε, για πρώτη φορά 6 στους 10 Έλληνες αποδέχονται την πολιτική της κυβέρνησης πράγμα που σημαίνει ότι αναγνωρίζουν την διεξοδική πολιτική της ψηφοφόροι και άλλων πολιτικών χώρων. Τόνισε πως έχουν υποβληθεί 134 μεταρρυθμίσεις και μεγάλος αριθμός νομοσχεδίων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως το κόμμα της Ν.Δ. χρειάζεται στήριξη ακόμη και τώρα που είναι κυβέρνηση και πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στα στελέχη. Προέτρεψε τους ανθρώπους του κόμματος να προβούν σε άνοιγμα στην κοινωνία για εξωστρέφεια, μετατρέποντας τις οργανώσεις σε οργανισμούς κοινωνικού και πολιτικού έργου.

Γ. Κεφαλογιάννης: «Μέσα σε 7 μήνες έχουν υλοποιηθεί 60 προεκλογικές υποσχέσεις και έπεται συνέχεια»

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Γιάννης Κεφαλογιάννης ανέφερε πως οι πόρτες των γραφείων των υπουργείων είναι ανοιχτές για τις τοπικές οργανώσεις, λέγοντας πως «εσείς μεταφέρετε το μήνυμα και της κυβέρνησης και του κόμματος στην κοινωνία αλλά και το αντίθετο». Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, επισήμανε ότι μέσα σε επτά μήνες έχουν υλοποιηθεί περισσότερες από εξήντα προεκλογικές υποσχέσεις για θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών, την οικονομική κατάσταση των ασθενέστερων, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.ά. φέροντας ως παράδειγμα την μείωση του ΕΝΦΙΑ, του φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, του συντελεστή για επιχειρήσεις από το 28% στο 24%, τις ρυθμίσεις για περισσότερα από 600 χιλιάδες νοικοκυριά, την κατάργηση των κάπιταλ κοντρόλ, καταφέρνοντας όπως είπε όχι μόνο να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

Σημείωσε δε πως η οικονομία έχει μπει σε σταθερή τροχιά, ενώ ανέφερε πως το 2020 είναι κομβική χρονιά για το κόμμα αφού οδηγείται σε συνέδριο με εκλογή νέων οργάνων. «Θα κάνουμε περισσότερα από αυτά που έχουμε υποσχεθεί» είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός, ο ποίος εξήγησε πώς η Ν.Δ. ως κυβέρνηση λειτούργησε τόσο γρήγορα και κατέθεσε νομοσχέδιο από την πρώτη εβδομάδα διακυβέρνησης του τόπου. Διότι, όπως είπε, υπήρχε προγραμματισμός χρόνων που έφερε την κυβέρνηση σε θέση ετοιμότητας όταν ανέλαβε.

Ακολούθως, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέλυσε τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου του, κάνοντας αναφορά και σε θέματα που αφορούν την Αιγιάλεια, όπως είναι η έναρξη λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου από το Κιάτο ως το Αίγιο, κάτι που προσδιόρισε χρονικά σε ενάμιση μήνα αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου που έχει δρομολογηθεί και θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι έχει προγραμματιστεί να καταρτιστεί εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας.

Τέλος αναφέρθηκε στα έργα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την υπογεννητικότητα, την κατάργηση ασύλου ανομίας στα Πανεπιστήμια, την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών, στην ψήφο των ομογενών αλλά και στο προσφυγικό- μεταναστευτικό καθώς και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr