background img
banner
banner

Μία… ευρωβουλευτίνα από την Αιγιάλεια

Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ- ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ ΕΠΕΛΕΓΗ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!

Το υψηλό μαθησιακό επίπεδο και τις δεξιότητες των νέων της Αιγιάλειας αποδεικνύει περίτρανα η σημαντική διάκριση μιας 17χρονης από τα Σελιανίτικα. Η Μαρία – Αγγελική Γεωργάκη κατάφερε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μιλώντας στους εφήβους από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. και παρουσιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την χώρα!
Μαθήτρια του Αρσάκειου της Πάτρας, η Μαρία – Αγγελική διαγωνίστηκε στην Έκθεση μαζί με άλλα 500 παιδιά από όλη τη Δυτική Ελλάδα και διακρίθηκε στις τρεις καλύτερες. Το θέμα που ανέπτυξε ήταν «Ο εκδημοκρατισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καταπλήσσοντας τους εξεταστές και τους συνυποψηφίους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, επελέγη μαζί με άλλα 24 παιδιά να εκπροσωπήσει τη χώρα στο Στρασβούργο. Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε ωστόσο η παρουσία της εκεί, γιατί επελέγη να μιλήσει (στα αγγλικά) στο Ευρωκοινοβούλιο και να παρουσιάσει την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου από την Αιγιάλεια, ήταν ένα από τα δύο παιδιά που ανέβηκαν στο βήμα της Ευρωβουλής, καθηλώνοντας τους ακροατές της.

Ένα χαρισματικό παιδί…

Όπως ανέφερε στο protionline.gr η καθηγήτριά της στην Έκθεση από το φροντιστήριο «Κωστάρα» Ελένη Τερζή, η Μαρία – Αγγελική είναι ένα χαρισματικό παιδί με ιδιαίτερη ικανότητα στην Έκθεση αλλά και στον προφορικό λόγο. Μάλιστα, έχει διακριθεί σε παναρσακειακό επίπεδο με τον υψηλότερο βαθμό στην Έκθεση. «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Μαρία – Αγγελική και στην οικογένειά της που την καθοδηγεί. Είναι μία άριστη μαθήτρια και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό γι’ αυτή», σημείωσε η κ. Τερζή.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα της Μαρίας –Αγγελικής είναι φιλόλογος και ο πατέρας ιατρός- διοικητής του Νοσοκομείου Αιγίου.

Έμφαση από τους νέους στην κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα

Τι έχει να πει όμως η ίδια η μαθήτρια για τη συμμετοχή της; «Η συμμετοχή μου στο θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτέλεσε για εμένα μια συγκλονιστική εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη. Η επίσκεψη μου στο Στρασβούργο στο πλαίσιο του διαγωνισμού Euroscola μου έδωσε την ευκαιρία να γνωριστώ και να συνομιλήσω με εφήβους από ολόκληρη την Ευρώπη. Σε ένα ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον οι νέοι της Ευρώπης εκπροσωπώντας τις χώρες μας συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Στο ερώτημα ποια θέματα αναπτύχθηκαν, ανέφερε: «Αναπτύχθηκαν η βιώσιμη ανάπτυξη και οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην ευρωπαϊκή ζώνη της Μεσογείου και η υποαπασχόληση των νέων αποτέλεσαν μερικούς από τους θεματικούς άξονες με τους οποίους ασχοληθήκαμε τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Μέσα από συναινέσεις, αλλά και διαφωνίες αναληφθήκαμε εν τέλει ότι είναι περισσότερα τα στοιχεία που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Έτσι δώσαμε έμφαση στην κοινή ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, η οποία αποτελεί τη βάση του πολύχρωμου αυτού ψηφιδωτού που ονομάζεται Ενωμένη Ευρώπη».

To protionline.gr εκφράζει τα συγχαρητήριά του στην μικρή… ευρωβουλευτίνα, ελπίζοντας με την διάκρισή της να παραδειγματίσει και τους υπόλοιπους μαθητές και να εμπνεύσει για ανάλογες προσπάθειες και επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr