background img
banner
banner

Μία παράσταση στο Μέγαρο με… αιγιώτικη υπογραφή | ΦΩΤΟ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ «ΜΠΑΚΛΑΧΟΡΑΝΙ-ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Αιγιώτισσα Μαρία Παναγιωτακοπούλου σκηνοθέτησε με μεγάλη επιτυχία την παράσταση «Μπακλαχοράνι-το καρναβάλι της Πόλης». Για δυο ημέρες, στην κατάμεστη αίθουσα της κεντρικής Σκηνής «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου, περισσότεροι από 30 συντελεστές μετέφεραν εικόνες, μουσικές και αρώματα της πολίτικης αποκριάς, όπως εορταζόταν στις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι την κατάργησή της από τις τουρκικές αρχές.

Το μουσικό σχήμα Café Aman Istanbul από την Κωνσταντινούπολη με δεξιοτέχνες μουσικούς και ερμηνευτές τον Στέλιο Μπερμπέρη και την Πελίν Σουέρ, χορευτές της ομάδας Χοροκώς από την Κω και ηθοποιούς από την Αθήνα και το Αίγιο, δημιούργησαν ένα μουσικό υπερθέαμα που καταχειροκροτήθηκε.

Στην παράσταση συμμετείχε ο Πάνος Ιωαννίδης με τη λατέρνα του (μοναδικός πλέον κατασκευαστής και δεξιοτέχνης) χαρακτηριστικό όργανο της Πόλης καθώς και ο Τούρκος κλαρινίστας Σερκάν Τσαγρί που μάγεψε το κοινό. Οι ηθοποιοί Νίκος Παρασκευόπουλος, Παύλος Εμμανουηλίδης, Ελένη Καρβέλη και οι Αιγιώτισσες Ιωάννα Στεφανάτου και Έλενα Παπαδημητρίου ερμήνευσαν εξαιρετικά τα κείμενα που είχε γράψει για την παράσταση η Μαρία Παναγιωτακοπούλου και μέσα από πολλούς διαφορετικούς ρόλους, απέδωσαν την ατμόσφαιρα και το ύφος της κοινωνίας της Πόλης, ιδιαίτερα των περιοχών Ταταύλα και Πέραν, που είχαν έντονο ρωμαίικο στοιχείο.

Την παράσταση παρακολούθησαν πολλοί Αιγιώτες που ζουν στην Αθήνα αλλά και πολλοί που μετέβησαν στην πρωτεύουσα ειδικά για την παράσταση!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr