background img
banner
banner

ΜΑΚΗΣ ΛΕΛΟΥΔΑΣ: «Δουλεύουμε σκληρά, έχουμε ποιότητα και αυτοπεποίθηση»

Ο Μάκης Λελούδας έζησε σαν ποδοσφαιριστής τον θρίαμβο της ανόδου στην Γ΄ Εθνική το 1995 (2-0 την Αχαϊκή) σαν ποδοσφαιριστής, αυτή την φορά προετοιμάζεται να το επαναλάβει από την θέση του προπονητή.

Μάλιστα η Αχαϊκή μπαίνει πρώτη στον δρόμο του Παναιγιάλειου στην ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ ανόδου, αφού στο πρώτο παιχνίδι φιλοξενείται στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου.
Από την τεχνική ηγεσία του Παναιγιάλειου Συλλόγου, ο Μάκης Λελούδας μας θέτει τη δική του άποψη για την Αιγιώτικη ομάδα, τους αντιπάλους, τα μπαράζ, την ετοιμότητα, τον κόσμο:

Η μοίρα και ο χρόνος σε φέρνει πάλι (τότε σαν παίκτης), να αντιμετωπίζεις την Αχαϊκή με στόχο την άνοδο. Από το πόστο του προπονητή πιστεύεις ότι θα είναι πολυτιμότερες οι υπηρεσίες σου;
Ωραίες μνήμες γι’ αυτό το ξεχωριστό ματς που σήμανε την άνοδο τότε, που μας έδωσε την αφορμή για έντονες στιγμές, μεγάλες συγκινήσεις. Έχει χαραχτεί βαθιά στη μνήμη τη δική μου, της ομάδας, της διοίκησης και του κόσμου. Κάτι ανάλογο θα επιδιώξουμε σαν επιτυχία τώρα. Από αυτή την διαφορετική θέση του προπονητή και μαζί με τον Αλέξη, θέλουμε να μεταδώσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που είχαμε τότε σαν ομάδα. Το πάθος, την πίστη, τη σιγουριά και τη νοοτροπία του νικητή. Θα κάνουμε το καλύτερο για να χαρούμε την ικανοποίηση της επίτευξης του στόχου.

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος σας καταλήγει να παίζετε στα μπαράζ με αντιπάλους που δεν συναντηθήκατε καθόλου, για τους οποίους δεν γνωρίζετε τα αγωνιστικά τους στοιχεία. Πως θα πράξετε απέναντι στον άγνωστο «Χ»;

Για μας δεν αλλάζει η αγωνιστική μας φιλοσοφία, με όποιο αντίπαλο και να παίξουμε. Βέβαια έχουμε φροντίσει τον τελευταίο καιρό να αποκομίσουμε κάποια στοιχεία σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο από τις ομάδες που θα βρεθούν απέναντί μας. Καταστρώνουμε την απαραίτητη τακτική και στρατηγική για κάθε παιχνίδι.
Θα επιδείξουμε τον ανάλογο σεβασμό, θα προσπαθήσουμε και πάλι να επαναλαμβάνουμε ότι κάναμε μέχρι τώρα. Τα πάντα για τη νίκη.

Η κλήρωση σας θέλει να υποδέχεστε στα πρώτα παιχνίδια τους δυο βασικούς αντιπάλους για την άνοδο, την Αχαϊκή και τον Ατρόμητο. Αυτό το τοποθετείτε στα θετικά ή τα αρνητικά της διαδικασίας των play off;

Σε όλα τα παιχνίδια οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, ετοιμοπόλεμοι και διαβασμένοι. Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να αναζητήσουμε μια ευνοϊκή σειρά των αγώνων που μας περιμένουν. Αφήνουμε το πρόγραμμα που μας έφερε η κλήρωση, αφομοιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι, σε όλα τα παιχνίδια, σε όλα τα αγωνιστικά λεπτά, να τα δώσουμε όλα. Το όνομα και η ιστορία του Συλλόγου, δεν μας επιτρέπει εφησυχασμό σε κανένα σημείο. Είμαστε Παναιγιάλειος και δεν πρέπει να χαλαρώνουμε ποτέ. Οφείλουμε να σεβόμαστε το έμβλημα, τον εαυτό μας, τον κόσμο. Να παίζουμε πάντα για τη νίκη, ακόμα κι όταν έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν θα την έχουμε ανάγκη.

Πως χαρακτηρίζετε την ετοιμότητα του Παναιγιάλειου; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για τα μπαράζ;

Δουλεύουμε σκληρά για να διαθέτουμε αγωνιστική ετοιμότητα και άλλα πλεονεκτήματα στα οποία προστίθεται το μεγάλο μας όπλο, που είναι η αυτοπεποίθηση. Σε ότι αφορά το πλάνο δεν μπορούμε να πούμε ότι το έχουμε για όλους τους αγώνες. Το καθένα παιχνίδι ξεχωριστά θέλει διαφορετική αντιμετώπιση, αλλαγές σε σχήματα, πρόσωπα και τακτική. Λίγο – πολύ έχουμε άποψη για τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε, καθώς και για τα ισχυρά «χαρτιά» που διαθέτουν.

Ακολουθεί μια ακόμα φάση αγώνων με τις 4 ομάδες που θα ξεχωρίσουν από την 8άδα. Υπάρχει ο φόβος για ντεφορμάρισμα στον Παναιγιάλειο;

Η καλή αγωνιστική διάρκεια στην ομάδα, είναι ένα από τα βασικά πράγματα που …πολεμάμε στην προετοιμασία και τις προπονήσεις. Πιστεύω ότι διαθέτουμε το «αντίδοτο» για να μην παρουσιάσουμε αγωνιστική …κοιλιά σ’ αυτό το κρίσιμο αγωνιστικό σημείο. Αξίζει να υπογραμμίσουμε παράλληλα ότι διαθέτουμε παίκτες με ταλέντο και εμπειρία, ώστε να σηκώσουν την ομάδα ψηλά, να την κρατήσουν στο καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο μέχρι το φινάλε.

Από πού θα κριθεί η άνοδος;

Όταν λέμε Παναιγιάλειος, εννοούμε το φαβορί για την άνοδο και όλα θα κριθούν από την δική μας απόδοση.
Δεν φοβόμαστε κανέναν πέρα από τον κακό αγωνιστικό μας εαυτό, για τον οποίο φροντίζουμε να είναι πάντα σε ετοιμότητα, εγρήγορση και με χαρακτήρα νικητή.
Έχουμε προετοιμαστεί για τα καλύτερα, που θα απομακρύνουν το άγχος, που θα μας οπλίσουν με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Πιστεύεις ότι θα ανταποκριθεί σ’ αυτό το κάλεσμα ανόδου ο φίλαθλος κόσμος;

Αυτό να μου επιτραπεί να το θεωρήσω δεδομένο. Ο κόσμος έχει αποδείξει την αγάπη και την εκτίμησή του γι’ αυτή την προσπάθεια, συγχαίρει και χειροκροτεί την ομάδα μακριά από κακόβουλες κουβέντες και σκέψεις.
Βλέπει την ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να παρουσιάζει αγωνιστική φιλοσοφία, αρχή και τέλος.
Προσπαθούμε να δίνουμε το κίνητρο να είναι ο κόσμος δίπλα μας, να βελτιωνόμαστε, να βγάζουμε ποιότητα στο βασικό σχήμα και στις εναλλακτικές λύσεις που θα μας είναι πλέον πολύ απαραίτητες.
Ο κοινός μας πόθος είναι να πανηγυρίσουμε μαζί στο τέλος την άνοδο.

Πως είναι η συνεργασία με τη διοίκηση;

Μας στηρίζει με το παραπάνω. Δεν έχει δώσει αφορμή πουθενά, αποκτά όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του κόσμου. Το ότι είναι κοινώς αποδεκτή, τα λέει όλα.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr