background img
banner
banner

Μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Ανατολική Αιγιάλεια

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ – ΑΡΣΗΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ 19η ΕΠΑΡΧΙΑΚH ΟΔΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο που αφενός θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και αφετέρου θα βοηθήσει την επισκεψιμότητα, πρόκειται να εκτελεστεί το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για την εκτέλεση έργων συντήρησης στην 19η Επαρχιακή Οδό που συνδέει τα Συλιβαινιώτικα με την Ζαρούχλα διασχίζοντας σχεδόν όλο τον ορεινό όγκο της περιοχής.
Ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «Συντήρηση 19ης Ε.Ο. στο Δήμο Αιγιαλείας» με προϋπολογισμό: 920.000€ και όπως εκτιμάται, εκτός απροόπτου, το έργο θα εκτελεστεί μέσα στο καλοκαίρι.

Περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης, άρσης επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας και των πρανών των οδών, εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης της βατότητας, σήμανσης και τοποθέτησης ή τυχόν αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, εργασίες αποκατάστασης ή συμπλήρωσης – επέκτασης τεχνικών έργων, τμηματικά και όπου χρειαστεί επί της Επαρχιακής Οδού Ακράτας – Ζαρούχλας, συνολικού μήκους 37 χλμ, του Δήμου Αιγιάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας. Οι προσφορές υποβάλλονται στις 21 Φεβρουαρίου.

Μεγάλο το πρόβλημα ιδίως από πέρυσι τον χειμώνα

Όπως μετέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παραλίας Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος, ΄΄είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για το μεγαλύτερο μέρος της Δ.Ε. Ακράτας το οποίο αναμέναμε χρόνια πριν. Είχαμε ζητήσει παρεμβάσεις στην οδό ιδίως από τη στιγμή που εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών του χειμώνα σημειώνονταν κατά καιρούς σοβαρά προβλήματα που προκαλούσαν ακόμη και το κλείσιμο το δρόμου. Για παράδειγμα πέρυσι το χειμώνα είχαμε μία σοβαρή κατάπτωση που μπαζώθηκε, ωστόσο οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει ως τώρα είναι προσωρινές. Θεωρούμε ότι με το ολοκληρωμένο έργο αναβαθμίζεται ολόκληρη η περιοχή΄΄.

Ο κ. Κρικέτος αναφέρθηκε ακόμη στην επισκεψιμότητα της περιοχής τόσο το καλοκαίρι όσο και τους χειμερινούς μήνες λόγω παραθεριστικών κατοικιών αλλά και της λίμνης Τσιβλού, της Ζαρούχλας και των υπολοίπων αξιοθέατων της περιοχής, τονίζοντας πως πλέον θα είναι πιο εύκολη η διέλευση και για τα τουριστικά λεωφορεία. ΄

΄Έχουμε και τις εκδηλώσεις στο Αγρίδι και ακόμη περισσότερο του χρόνου με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση και αναμένεται κόσμος στην περιοχή΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της παραλιακής κοινότητας, κάνοντας γνωστό πως η 19η Ε.Ο. ξεκινά από τα φανάρια επί της παλαιάς εθνικής οδού και καταλήγει στη Ζαρούχλα. Επισήμανε ακόμη πως τα μεγαλύτερα προβλήματα στην οδό παρουσιάζονται στην περιοχή του Πύργου και της Βαλιμής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr