background img
banner
banner

Μελέτες ύψους 6,65 εκ. ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Η θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας από πλημμυρικά φαινόμενα δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχει ανάγκη πρόσκαιρης επούλωσης των πολύχρονων ανοικτών πληγών, χωρίς όμως να υπάρχει μόνιμη και αποτελεσματική θεραπεία. Η σημερινή περιφερειακή Αρχή δε φοβάται να μπει στα βαθιά. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε οριστικό τέλος στις μεγάλες αδυναμίες του χθες, προχωρώντας στην υλοποίηση έργων μακροχρόνιας αντιπλημμυρικής προστασίας, ουσιαστικής διαφύλαξης των πολιτών και των περιουσιών τους, αλλά και ενίσχυσης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του τόπου μας».

Στη δήλωση αυτή προέβη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την προώθηση των μελετών για μία μεγάλη δέσμη αντιπλημμυρικών έργων στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, μετά και θετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε τέσσερις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη για την εκπόνηση μελετών – και την ωρίμανση των σχετικών έργων που θα ενταχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο – συνολικού προϋπολογισμού 6,65 εκατομμυρίων ευρώ, που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

500 χιλιάδες ευρώ για αντιπλημμυρικά στην Αιγιάλεια

Την Αχαΐα αφορούν τα εξής: Οριοθέτηση και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε υδατορέματα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας. Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρών και περιλαμβάνει τα εξής υποέργα: 1. Οριοθετήσεις και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε υδατορέματα της περιοχής Πατρών (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ). 2. Οριοθετήσεις και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε υδατορέματα της Δυτικής Αχαΐας (προϋπολογισμός 500.000 ευρώ). 3. Οριοθετήσεις και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Αιγιάλειας (προϋπολογισμός 500.000 ευρώ). 4. Οριοθετήσεις και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές των Δήμων Ερυμάνθου και Καλαβρύτων (προϋπολογισμός 500.000 ευρώ).

Το αντικείμενο της μελέτης

Αντικείμενο της μελέτης είναι η οριοθέτηση και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε υδατορέματα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας για μήκος περίπου 27 χλμ., με ολοκληρωμένη προσέγγιση και επιδίωξη τη διατήρηση κατά το δυνατόν των φυσικών χαρακτηριστικών τους και την προστασία των οικοσυστημάτων.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης θα αποτελέσουν προϋπόθεση και τη βάση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Αχαΐας με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ροής, τη μείωση των κινδύνων από πλημμύρες και τον έλεγχο των διαβρώσεων και των αποθέσεων φερτών υλικών. Θα αποτυπωθούν και θα ληφθούν υπόψη τα υφιστάμενα έργα καθώς και οι εγκεκριμένες υδραυλικές μελέτες Έργων και Οριοθετήσεων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr