background img
banner
banner

Με αστείρευτο κέφι και πρωτοφανή ζωντάνια!

Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ «ΑΠΟΛΛΩΝΑ»

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου για το νέο έτος. Η πρώτη εκδήλωση για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 2/2 στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων», ήταν απόλυτα επιτυχημένη, χαρακτηριστική δε των όσων έχει προσφέρει 42 χρόνια τώρα και συνεχίζει… ακάθεκτος ο πολυπληθέστερος πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής. Αστείρευτο κέφι, δημιουργική διάθεση, συνεργασία, προγραμματισμός, αγάπη και σεβασμός για την ελληνική παράδοση είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το πλούσιο έργο του Ομίλου και όλα ήταν αισθητά στην χθεσινή εκδήλωση.

Με αυτό τον τρόπο, ο Όμιλος άνοιξε τον κύκλο των εκδηλώσεων που θα συνεχιστεί την ερχόμενη Κυριακή, στις 10.45π.μ. στον ίδιο χώρο για τους υπόλοιπους χορευτές, εκεί όπου θα απονεμηθούν βραβεία στους επιτυχόντες χορευτές, στις εξετάσεις για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Ζυμώνονται με την ελληνική παράδοση και τις αξίες…

Την εκδήλωση άνοιξαν οι Ενήλικες Πέμπτης με χορούς Λέρου και συνέχισε το 1ο Έτος Πέμπτης. Ακολούθησαν οι Ενήλικες Τρίτης με χορούς Μικράς Ασίας, οι Ενήλικες Τετάρτης με χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία και οι Στεριανοί με χορούς Ηπείρου. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ομίλου Χρήστος Κιλιάς μίλησε στο πολυπληθέστατο κοινό που είχε κατακλύσει τον «Απόλλωνα». ΄΄Με το γνωστό μας κέφι και τη ζωντάνια, παρότι για οικονομικούς λόγους δεν έχουμε ζωντανή ορχήστρα, δεκάδες χορευτές όλων των ηλικιών παρουσιάζουν πλούσιο πρόγραμμα χορών από όλη την Ελλάδα, αντιστεκόμενοι σθεναρά σε ό,τι μας πληγώνει. Αυτοί οι νέοι σήμερα που χορεύουν εδώ καμαρώνουν που είναι Έλληνες, ζυμώνονται με την ελληνική παράδοση, τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες και είναι έτοιμη να αποδείξουν ότι είναι άξιοι απόγονοι των προγόνων μας΄΄, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Χ.Ο.Α. ενώ κάνοντας μία αναφορά στα οικονομικά του Ομίλου, είπε: ΄΄Ξεκινάμε την 43η χρονιά δυναμικά και ελπιδοφόρα, γιατί το οφείλουμε στους νεότερους, βασιζόμενοι όμως αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις΄΄.

Χωρίς επιχορηγήσεις αλλά με μεγάλη προσφορά για τον Πολιτισμό και τον τόπο

Θύμισε ότι από το 1978 ως το 1985 ο Όμιλος λάμβανε επιχορήγηση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό από το ΥΠ.ΠΟ. Όμως στη συνέχεια επιχορηγήθηκε άλλες δύο φορές κατόπιν ενδιαφέροντος του αείμνηστου βουλευτή Γιάννη Βασιλειάδη και άλλες δύο. Από το 1996 λάμβανε από το δήμο κάποια ενίσχυση που σταμάτησε και την τελευταία δεκαετία δεν επιχορηγείται. Παρόλα αυτά ανασκευάστηκε ο χώρος που στεγάζει τον Όμιλο με έξοδά του. ΄΄Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, τέσσερις φορές ενισχυθήκαμε ωστόσο πραγματοποιήσαμε 42 συνολικά ταξίδια στο εξωτερικό!΄΄, τόνισε. Επίσης, αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το επόμενο διάστημα που είναι η δεύτερη πίτα την προσεχή Κυριακή, το υπαίθριο γλέντι στις 28 Φεβρουαρίου από Ανδρονοπούλου ως Σωτ. Λόντου.

Στις 29 του μήνα μέλη του Χορευτικού θα ταξιδέψουν στη Νάουσα για να παρακολουθήσουν το δρώμενο «Μπούλες», να επισκεφθούν την Παναγία Σουμελά και τη Βεργίνα. Επίσης, ο Όμιλος θα συμμετάσχει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου με παραδοσιακές ενδυμασίες και ίσως χοροί στα Ψηλαλώνια. Στις 29 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα χορού θα δρομολογηθούν εκδηλώσεις, όπως και πέρυσι. Στα τέλη Μαΐου θα γίνει η γιορτή λήξης με 300 χορευτές στο «Γ. Παππάς», ενώ επίκειται κι άλλη υπαίθρια γιορτή δύο εβδομάδες μετά, εμφανίσεις στο ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ, ίσως ταξίδι στο εξωτερικό κ.ά. εκδηλώσεις.

Τέλος, συνεχάρη όλους τους χορευτές αλλά και τους δασκάλους Χρύσα Βαγενά, Αθηνά Κωνσταντινίδου, Γιώργο Κατσίβελο για την άριστη συνεργασία και την εξαιρετική δουλειά και υπομονή, ευχαριστώντας τους γονείς που τους εμπιστεύονται τα παιδιά τους υλικά και ηθικά.

Ακολούθως, ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης π. Αθανάσιος Λιακόπουλος ευλόγησε την πίτα, ευχόμενος τα καλύτερα για τον Όμιλο. Κι ενώ η πίτα μοιράστηκε, τα δύο φλουριά που εμπεριείχε, αντιστοιχούσαν σε δύο δώρα: Ένα ζευγάρι ασημένια σκουλαρίκια και ένα δώρο από το κατάστημα «Marina’s fashion».

Στη συνέχεια το 1ο έτος Τρίτης χόρεψε χορούς Ηπείρου, το 1ο έτος Τρίτης Δόμνα Σαμίου, το 3ο έτος Πέμπτης χορούς Θράκης, το 5ο έτος Τρίτης χορούς Κυκλάδων και η εκδήλωση έκλεισε με το 3ο έτος Δευτέρας που απέδωσε χορούς Κυθήρων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr