background img
banner
banner

Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Τρύφωνας

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Τον πολιούχο του Άγιο Τρύφωνα τίμησε μετά πάσης επισημότητας το Διακοπτό, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου. Το πρωί στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό εψάλη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Ο τοπικός ποιμενάρχης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στον Άγιο Τρύφωνα τον προστάτη των γεωργών και στην σπουδαιότητα της ημέρας για την Ορθοδοξία. Ακολούθως, παρουσία κλήρου και λαού έγινε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου και του ιερού λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος, για ευλογία. Συνόδευσε η Φιλαρμονική Αιγίου.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα σε όμορφο κλίμα στο καφενείο Παυλόπουλου, στο Διακοπτό. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αχαΐας Άγγελος Τσιγκής και Ιάσονας Φωτήλας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μαρινόπουλος και Στράτος Βαρδάκης, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Δριβίλας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλης Ροδόπουλος, ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης, ο νέος διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ακράτας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Χριστόπουλος, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας Γιώτα Γκρέμου και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος.

Μία ημέρα πριν, δηλαδή την παραμονή της εορτής, το απόγευμα εψάλη παρουσία πλήθους κόσμου, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, κατά τον οποίο κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μυλωνάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr