background img
banner
banner

Ολοκληρώθηκε το Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή»

ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Το θεματικό πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή», ολοκλήρωσε την λειτουργία του στην Αιτωλοακαρνανία, όπου εκπαιδεύτηκαν περίπου 2.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Υπενθυμίζεται ότι το θεματικό πάρκο, είχε ανοίξει τις πύλες του τον Δεκέμβριο του 2019 στο Αγρίνιο, όπου το επισκέφθηκαν συνολικά 1.148 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και συνέχισε φέτος σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο, όπου εκπαιδεύτηκαν ακόμη (810) μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Οι επόμενοι σταθμοί του θεματικού πάρκου «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» θα είναι από 4 έως και 6 Μαρτίου 2020 στο Αίγιο και από 9 έως και 12 Μαρτίου 2020 στην Πάτρα. Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Οι Δραστηριότητες του Θεματικού Πάρκου

Το Θεματικό Πάρκο με θέμα: «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή», περιλαμβάνει τέσσερις καινοτόμες βιωματικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιασθεί με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα:

1. Το τηλεπαιχνίδι buzzer, όπου τα παιδιά απαντούν σε ερωτήσεις για την οδική ασφάλεια

2. Τον τάπητα «μαθαίνω να κυκλοφορώ», που μοιάζει με επιτραπέζιο παιχνίδι και έχει το μέγεθος ενός δωματίου

3. Το παιχνίδι «βρες το σήμα», όπου τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά να αναγνωρίζουν βασικές πινακίδες κυκλοφορίας που συναντούν στην καθημερινότητά τους

4. Το εργαστήριο ζωγραφικής, όπου τα παιδιά αποτυπώνουν τις εντυπώσεις και τα ερεθίσματα που αποκόμισαν από το θεματικό πάρκο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr