background img
banner
banner

Ο «Λαμποίκος» στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας

ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Μετά την επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του δήμου Αιγιαλείας για την ανακύκλωση, τη «σκυτάλη» πήραν Γυμνάσια και Λύκεια με την σημαντική συμβολή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας.

Οι μαθητές ενημερώνονται, αφυπνίζονται και δείχνουν να κατανοούν τόσο την εφαρμογή της ανακύκλωσης όσο και τους σκοπούς που οφείλουμε να την συμπεριλάβουμε στην καθημερινότητά μας.

Όπως αναφέρει στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄η εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση με… βοηθό τον ήρωα «Λαμποίκο», προχωρά με μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά που φιλοδοξούμε να… διδάξουν στους μεγαλύτερους την ανακύκλωση. Έτσι, στο πλαίσιο ενημέρωσης και εφαρμογής του προγράμματος, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας και μετά από έγκριση του υπουργείου Παιδείας, συνεχίστηκε επιτυχώς η ενημέρωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών του δήμου μας΄΄.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, συνεχίζεται και η ανακύκλωση στην πράξη τόσο στην έδρα του δήμου όσο και στις κοινότητες μέσω του προγράμματος «Ραντεβού».

Ενημέρωση από 18 έως 27 Φεβρουαρίου σε 15 σχολεία

Σε ό,τι αφορά τις ενημερωτικές κι επιμορφωτικές εκπαιδευτικές δράσεις για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας, έγιναν σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Υπεύθυνη Π.Ε. Δευτεροβάθμιας Αχαΐας, με θέμα την Ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων, με αφορμή και το νέο πρόγραμμα του Δήμου Αιγιαλείας για την Ανακύκλωση από τις 18 έως και τις 27 Φεβρουαρίου.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν στις σχολικές μονάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον εντός διδακτικού ωραρίου και περιελάμβαναν: ενημέρωση μέσα από παρουσιάσεις και προβολή βίντεο, συζήτηση και δραστηριότητες σχετικές με την ανακύκλωση, αλλά και το πρόγραμμα του δήμου Αιγιαλείας.

Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν: το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, το 3ο Γυμνάσιο Αιγίου, το 4ο Γυμνάσιο Αιγίου, το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου, το 1ο ΓΕΛ Αιγίου, το 2ο ΓΕΛ Αιγίου, το Γυμνάσιο Διακοπτού, το ΓΕΛ Διακοπτού, το Γυμνάσιο Ακράτας, το ΓΕΛ Ακράτας, το Γυμνάσιο Αιγείρας, το ΓΕΛ Αιγείρας, το Γυμνάσιο Καμαρών, το ΓΕΛ Καμαρών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr