background img
banner
banner

Ο Π. Δαδιώτης με τον Π. Γιαννάκη “ύψωσαν” την Ελληνική σημαία στο «United Center» του Σικάγο

Ο Αιγιώτης σύμβουλος του υπουργού Τουρισμού, Πέτρος Δαδιώτης, με τον “θρύλο” του Ελληνικού μπάσκετ και προσωπικό του φίλο, Παναγιώτη Γιαννάκη “ύψωσαν” την Ελληνική σημαία στο «United Center» του Σικάγο κατά τη διάρκεια του φετινού All Star Game του ΝΒΑ.

Κάτι που ίσως συμβαίνει για πρώτη φορά σε αγώνα All Star του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Ο Πέτρος Δαδιώτης εκπροσώπησε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε αυτό το μεγάλο γεγονός που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους. Φέτος μάλιστα ήταν αφιερωμένο στον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ και όλη η εκδήλωση κινήθηκε γύρω από τον θρυλικό “Μάμπα”, ως φόρος τιμής στη μνήμη του.

Πραγματοποιήθηκε ρεκόρ εισπράξεων όλων των εποχών και είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι παίκτες και των δύο ομάδων είχαν στη φανέλα τους μόνο δύο νούμερα. Εκείνοι της ομάδας του Λεμπρόν Τζέιμς τον αριθμό 2, τιμώντας τη μνήμη της επίσης αδικοχαμένης 13χρονης Τζιάνα Μπράιαντ, κόρης του Κόμπι (που σκοτώθηκε μαζί του στο δυστύχημα), η οποία έπαιζε μπάσκετ στην “Mamba Sports Academy” (που ήταν δημιούργημα του Κόμπι) φορώντας τη φανέλα με το συγκεκριμένο νούμερο. Και οι παίκτες της ομάδας του “δικού” μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον αριθμό 24 που φορούσε στη φανέλα του τα τελευταία χρόνια ο Κόμπι Μπράιαντ.

Στο ημίχρονο του αγώνα μίλησε και ο μεγάλος Μάικλ Τζόρνταν ο οποίος με τους Μπουλς μεγαλούργησε στο συγκεκριμένο γήπεδο και αναφέρθηκε με συγκίνηση στον Κόμπι και τη φιλία που τους συνέδεε.

Στο περιθώριο της τριήμερης εκδήλωσης του All Star Game, o Πέτρος Δαδιώτης συναντήθηκε με πολλούς ανθρώπους του μπάσκετ και όχι μόνο.

Ανάμεσά τους η μητέρα και τα αδέλφια του Γιάννη Αντετοκούνμπο και ο Ρουμάνος Γίγαντας των 2.31 Γκεόργκι Μουρεσάν, με τον οποίο τον βλέπουμε στη δεύτερη φωτογραφία.

Ο 49χρονος πρώην ΝΒΑερ που είναι (μαζί με τον Σουδανό Μανιουτ Μπολ) ο ψηλότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ στο ΝΒΑ, εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να επισκεφτεί κάποια στιγμή τη χώρα μας αλλά και το Αίγιο, προσκεκλημένος του Πέτρου Δαδιώτη.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr