background img
banner
banner

Πίτα με κέφι σε μία ιδιαίτερη βραδιά για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου

Μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο γλέντι που πραγματοποίησε το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, το Σάββατο 1 Φλεβάρη, σε μια άψογα οργανωμένη εκδήλωση από τους υπεύθυνους του συλλόγου, στην αίθουσα «Μαργαρίτα» που γέμισε ασφυκτικά από μέλη και φίλους του Χ.Ε.Α.
Η βραδιά ξεκίνησε με την κοπή πίτας για τη νέα χρονιά, ενώ μερικοί νεαροί χορευτές-τριες από τα εφηβικά/παιδικά τμήμα του Χ.Ε.Α. τραγούδησαν τα κάλαντα της Ικαρίας με τη συνοδεία ορχήστρας κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Σιώμος αναφέρθηκε περιληπτικά στις δράσεις του Χ.Ε.Α. και παρουσίασε τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Η ορχήστρα «Πεντάηχον» (Πάνος Σκουτέρης κλαρίνο/γκάιντα & τραγούδι, Χάρης Λύγκος βιολί, Αγγελική Παρδάλη σαντούρι & τραγούδι, Πάνος Σταθάκης λαούτο, Κώστας Καραμέσιος κρουστά), εμφανιζόμενη για πρώτη φορά στο Αίγιο ανέλαβε τη διασκέδαση των παρευρισκόμενων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αποδίδοντας εξαιρετικά τα τραγούδια από την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θράκη κ.ά., οι δεξιοτέχνες νεαροί μουσικοί κράτησαν αμείωτο το κέφι και η πίστα ήταν γεμάτη μέχρι το τέλος του γλεντιού. Τις ευχές του έδωσε ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος που πέρασε από την εκδήλωση μαζί με τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο και εκπρόσωπο του ΝΠΔΔ. Επίσης, παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αιγιάλειας Γ. Ρούσσος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κ. Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γ. Μπέσκος, ο Α’ αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας Α. Τηλιγάδης και πολλοί εκπρόσωποι επιστημονικών και πολιτιστικών συλλόγων της Αιγιάλειας με τους οποίους διατηρεί συνεργατικές σχέσεις το Χορευτικό Εργαστήρι. Για τη σπουδαία βραδιά σημαντική ήταν η συμβολή και συνεργασία με τους Αντώνη και Γιώργο Μιχαλακόπουλο (αίθουσα «Μαργαρίτα, ξενοδοχείο Telis) και τους δωροθέτες τους οποίους ευχαρίστησαν οι υπεύθυνοι του συλλόγου.

Γνωρίζοντας το ήθος και το ύφος του λαϊκού πολιτισμού

Στο Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, με ευθύνη των τριών ειδικευμένων γυμναστών, έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες ενός μακροχρόνιου προγραμματισμού με θεματικές παραστάσεις, πολιτιστικές & λαογραφικές δράσεις, συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.
Στόχος η έγκαιρη και σωστή οργάνωση ώστε το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου να δώσει συνέχεια σε ποιοτικές παραστάσεις και εκδηλώσεις με νέα και ενδιαφέροντα θέματα, μέσα από συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς, τραγουδιστές και ορχήστρες της παραδοσιακής μουσικής όπως κάνει –ανελλιπώς- τα τελευταία χρόνια προσφέροντας την ευκαιρία στο κοινό της Αιγιάλειας να γνωρίσει το ήθος και το ύφος του λαϊκού πολιτισμού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr