background img
banner
banner

«Πολεμική» ατμόσφαιρα λόγω απορριμμάτων και αφισών…

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Απορρίμματα και αφισορύπανση δυναμίτισαν την… ατμόσφαιρα στο δημοτικό σκηνικό την περασμένη εβδομάδα, με τους τόνους να ανεβαίνουν έντονα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Από την παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. εξαπολύθηκαν… πυρά για τις διαδικασίες ανάθεσης της μεταφοράς των απορριμμάτων προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου, ενώ το ΚΚΕ κατηγορεί την αντιδημαρχία Καθαριότητας για τα πρόστιμα που του επεβλήθησαν για τις αφίσες, λαμβάνοντας την απάντηση ότι για όλους ισχύουν τα ίδια…

Το θέμα που εκλήθη να συζητήσει η Οικονομική Επιτροπή, προτού πάρει απόφαση κατά πλειοψηφία, ήταν η έγκριση μελέτης, τεχνικών προδιαγραφών, τρόπου εκτέλεσης και καθορισμός όρων διακήρυξης της παροχής υπηρεσίας «Μεταφορά 50.000 ευρώ τόνων απορριμμάτων Δήμου Αιγιαλείας με ανοικτή διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ για τα έτη 2020-2023», με το μέλος της και δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κουβαρά να καταφέρεται κατά της δημοτικής αρχής για την ανάθεση της μεταφοράς σε ιδιωτική εταιρεία και τον δήμαρχο θιγόμενο να αντιδρά με τρόπο που δεν μας έχει συνηθίσει.

«Κόκκινο πανί» ο διεθνής διαγωνισμός για τα σκουπίδια

Δεδομένου του ότι οσονούπω ο δήμος Αιγιαλείας δεν θα βρίσκεται υπό την «ομπρέλα» της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται λόγω του αδιεξόδου των απορριμμάτων, ο δήμος προχωρά τις διαδικασίες για τον διεθνή διαγωνισμό για τη μεταφορά, καθώς, όπως εξήγησε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει χώρος εναπόθεσης, δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι και γι’ αυτό η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει με βάση τη χιλιομετρική διαφορά.

΄΄Είχαμε δύο επιλογές, ή την απευθείας ανάθεση ή την διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού και επιλέξαμε το δεύτερο. Βεβαίως θα προκριθεί αυτός που θα καταθέσει την πιο συμφέρουσα προσφορά, μέχρι να ολοκληρωθεί το εργοστάσιο που αναμένουμε σε επίπεδο νομού. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι πιο διαβλητός ο διεθνής διαγωνισμός, ωστόσο δεν μπορούν χωρίς στοιχεία να προσβάλουν ανθρώπους και υπολείψεις. Άποψή τους είναι ότι μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε την μεταφορά, όμως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον με τα οχήματα που διαθέτουμε΄΄, σχολίασε ο αντιδήμαρχος.

«Βολές» του ΚΚΕ για τα πρόστιμα με τις αφίσες

Την ίδια στιγμή, την αντίδραση του τοπικού ΚΚΕ προκάλεσε το πρόστιμο για αφίσες που του επεβλήθη από την Υπηρεσία Καθαριότητας, κάνοντας λόγο για μεροληπτική συμπεριφορά και επιβολή κυρώσεων επιλεκτικά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, ΄΄η τοπική δημοτική αρχή μέσω της διεύθυνσης καθαριότητας Δήμου Αιγιάλειας απέστειλε κλήση για αφισορύπανση -επιλεκτικά μάλιστα-στην οργάνωση Αιγίου του ΚΚΕ! Την ίδια στιγμή που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα με τους μηχανισμούς του επιτρέπουν μέχρι και το εμπόριο ρύπων με θυσία περιβαλλοντική στο βωμό της απρόσκοπτης κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρήσεων, στοχοποιείται το ΚΚΕ΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Καθόλου τυχαίο, σε μια περίοδο που η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με πιο πρόσφατη την ασφαλιστική μεταρρύθμιση συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς. Διαχρονικά, η ένταση της καταστολής ακολουθούσε πάντα την αντεργατική επίθεση.

Η απαγόρευση των απεργιών -από την προηγούμενη κυβέρνηση-ο έλεγχος των συνδικάτων αποτέλεσαν την απαρχή της στοχοποίησης τους εργατικού κινήματος με σκοπό τον εκφοβισμό και τον αφοπλισμό του, βάζοντας ουσιαστικά στόχο το κόμμα της εργατικής τάξης ,το ΚΚΕ. Δε θα τους περάσει! Το ΚΚΕ και τα μέλη του δε λύγισαν ούτε τις πιο δύσκολες στιγμές ,δε θα υποχωρήσουν τώρα. Καλούμε τον κύριο Καλογερόπουλο και τη δημοτική αρχή να αποσύρουν άμεσα την κλήση ειδάλλως θα μας βρουν απέναντί τους. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο της εργατικής τάξης στο δύσκολο αγώνα που ακολουθεί. Μην καρτεράτε να λυγίσουμε…΄΄.

Τι απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Απαντώντας μέσω τoυ protionline.gr, ο κ. Καραΐσκος επισημαίνει: ΄΄Από την 1η Σεπτεμβρίου που αναλάβαμε καθήκοντα σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται καταγραφή κατά περιοχή αφισών και μπάνερ και επιβολή προστίμων στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού Καθαριότητας. Στόχος μας δεν είναι να τιμωρήσουμε όσους δεν τον εφαρμόζουν αλλά η αλλαγή νοοτροπίας των δημοτών σε θέματα καθαριότητας της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό καταπολεμούμε και την αφισορύπανση.

Δεν κάνουμε τον παραμικρό διαχωρισμό και ουδεμία εξαίρεση για την επιβολή κυρώσεων. Σκεφτείτε ότι έχουμε βεβαιώσει πρόστιμο και εις βάρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.΄΄.
΄΄Αν το ΚΚΕ ζητά να το απαλλάξουμε γιατί έτσι λειτουργεί, αυτό μόνο δημοκρατικό δεν είναι. Και δεν κατανοούμε τι εννοούν όταν μας καλούν να τους… σβήσουμε την κλήση. Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν θα βάλουμε κανέναν πάνω από τους νόμους΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr