background img
banner
banner

Πολύ κοντά στην πιστοποίηση το Ε.Κ.Α.ΜΕ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Βήματα… εμπρός μέσα από τα οποία θα γίνει εφικτός ο στόχος της αναβάθμισης παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρίες της περιοχής ενώ ταυτόχρονα θα συνεχιστεί το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσής τους, πραγματοποιεί το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας ΑμεΑ Αιγίου. Η αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελείται στο Κέντρο, είναι δεδομένη από την τοπική κοινωνία και ίσως και σε πανελλήνιο επίπεδο. Αυτό που δεν είχε γίνει και πλέον είναι πολύ πιθανό, είναι η διεθνής αναγνώριση, μέσω πιστοποίησης ευρωπαϊκών προδιαγραφών!
Οι έλεγχοι από τους απεσταλμένους του ευρωπαϊκού οργανισμού πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη και όπως διαπιστώθηκε, δεν λείπει κάτι από το Κέντρο καθώς φαίνεται πως πληροί τις αυστηρές προϋποθέσεις που θα του εξασφαλίσουν την πιστοποίησή του.

Η επιτροπή αποτελείτο από δύο άτομα – υπεύθυνες ποιότητας με ευρωπαϊκό επίπεδο από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ζήτησαν έγγραφα και έλεγξαν κατά πόσο τηρείται ο κανονισμός λειτουργίας του Κέντρου βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Έλεγξαν την ασφάλεια του Κέντρου Φυσικοθεραπείας και προχώρησαν στην λήψη συνεντεύξεων σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου, τόσο από το προσωπικό και τους εκπαιδευόμενους όσο και από ανθρώπους από την τοπική κοινωνία που έχουν γνώση του αντικειμένου του.

Εντός των ημερών τα αποτελέσματα

Να σημειωθεί ότι οι ενέργειες για την πιστοποίηση του Ε.Κ.Α.ΜΕ., όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο πρόεδρος του Κέντρου Θόδωρος Στεφανίδης, έχουν ξεκινήσει εδώ και μία πενταετία, ενώ το κόστος είναι αρκετά υψηλό. Όπως τόνισε, ΄΄έχουμε παρακολουθήσει ημερίδα σχετικά με το τι σημαίνει πιστοποίηση του Κέντρου και σε τι θα ωφελήσει τη λειτουργία του΄΄.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι άλλα δύο Κέντρα ανά την Ελλάδα διαθέτουν τέτοιου είδους πιστοποίηση τα οποία μάλιστα είχαν αναθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη να κινήσει τις διαδικασίες. Στην περίπτωση του Ε.Κ.Α.ΜΕ. ωστόσο αυτό δεν συνέβη και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και ληφθεί η πιστοποίηση, θα πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα του πορίσματος των ελεγκτών θα γίνουν γνωστά στο Κέντρο εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την στιγμή που αποχώρησαν, ενώ εφόσον υπάρξει πιστοποιητικό θα σταλεί σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Πώς θα επωφεληθεί το Κέντρο

΄΄Αρχή μας είναι η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και γι’ αυτό στραφήκαμε προς την πιστοποίηση. Εκτίμησή μας είναι ότι θα αναδείξει τον κανονισμό λειτουργίας που εφαρμόζουμε, θα τεστάρουμε την ποιότητα των υπηρεσιών, θα διαχειριστούμε πιο σωστά το χρόνο μας, θα εμπλουτίσουμε τη δράση μας με νέες ιδέες για να τις υλοποιήσουμε στα προγράμματα ΑμεΑ, θα ισχυροποιηθούμε και θα αποκτήσουμε πλεονέκτημα, θα ωφεληθούμε και θα δεχόμαστε συμβουλές από άλλα πιστοποιημένα κέντρα, θα συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο, θα αποκτήσουμε περισσότερο επαγγελματισμό και υπευθυνότητα για τη συνέχεια, θα ενδυναμώσουμε’’, ανέφερε ο κ. Στεφανίδης.

Παράλληλα, τόνισε: ΄΄Οφείλω ένα ευχαριστώ στην ομάδα εργασίας του Ε.Κ.Α.ΜΕ. που δούλεψε ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την διαδικασία, τους ανθρώπους που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο που θα χρησιμοποιήσει η επιτροπή, το προσωπικό του Κέντρου μας, του π. Δαμιανό. Αγγελική Τσουκαλά και Κώστα Κλάγκο, τους γονείς, τους εθελοντές και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου μας που πίστεψαν σε αυτή την προσπάθεια της πιστοποίησης και την υποστήριξαν παρά το υψηλό κόστος’’.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr