background img
banner
banner

Προβληματίζει η αδράνεια των εκπαιδευτικών…

ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥΣ «ΚΑΙΕΙ» – ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΣΚΑΝΔΑΜΗ

Η στάση των μελών των κατά τόπους συλλόγων και τα μικρά ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού στην Ολομέλεια των Προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 24 Φεβρουαρίου. Παρούσα ήταν και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη, μιλώντας για τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 134 Πρόεδρους Συλλόγων παραβρέθηκαν οι 103. Η συνέλευση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για την απώλεια του συνδικαλιστή Δημήτρη Ανδρίκου. Ανάμεσα στα πολλά θέματα που θίχτηκαν ήταν η μεγάλη αγωνία για την απαξίωση των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων κάθε περιοχής. Είναι χαρακτηριστικά τα πολύ χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της 18ης Φεβρουαρίου για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό που «καίει» τους εκπαιδευτικούς.

Όπως μετέφερε στo protionline.gr η κ. Σκανδάμη, στην Αιγιάλεια η συμμετοχή ήταν στο 10,17% ενώ εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις πανελλαδικά σημείωσε μονοψήφια νούμερα. ΄΄Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία ήταν πολύ χαμηλά, στην Αιγιάλεια ήταν πάνω από τον μέσο όρο ωστόσο δυσανάλογο της βαρύτητας των αιτημάτων. Η Ολομέλεια πήρε απόφαση να συνεχίσει τη διεκδίκηση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση΄΄, σχολίασε η πρόεδρος.

Σε καλό επίπεδο ο δήμος Αιγιαλείας για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

΄΄Στην Ολομέλεια έγινε μεγάλη συζήτηση για την πρόταση της Υπουργού για τοποθέτηση συναδέλφων Ειδικοτήτων στα Νηπιαγωγεία΄΄, σημείωσε ακόμη η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, τονίζοντας: ΄΄Παρότι η Ομοσπονδία αφορά σε όλους τους συναδέλφους με την εισαγωγή Ειδικοτήτων στο Νηπιαγωγείο διαφαίνεται ο κίνδυνος για διεύρυνση του ωραρίου του Νηπιαγωγείου και κατάργηση των Ολοήμερων Τμημάτων΄΄. Παράλληλα, η κ. Σκανδάμη έκανε γνωστό πως συζητήθηκε η ανάγκη για διεύρυνση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής Αγωγής στους Δήμους που δεν έχει ισχύσει λόγω κτηριακών θεμάτων. Επισήμανε πάντως πως ΄΄ο Δήμος Αιγιάλειας υπέγραψε και πήρε τη Δίχρονη Προσχολική από το πιλοτικό στάδιο εδώ και 2 χρόνια, με πολύ καλές καταγραφές από την είσοδο των προνηπίων στο δημόσιο Νηπιαγωγείο΄΄.

Ψυχολόγος και βοηθητικό προσωπικό στα Ολοήμερα

Η συζήτηση στην Ολομέλεια και οι τοποθετήσεις των Προέδρων αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη για Ψυχολόγους στις σχολικές μονάδες λόγω των αυξανόμενων δυσκολιών που παρουσιάζονται σε μαθητές και γονείς και την ανάγκη για τοποθέτηση βοηθητικού προσωπικού στα Ολοήμερα σχολεία. Επίσης, η εξίσωση των πτυχίων των δημοσίων Πανεπιστήμιο με τα Κολέγια καυτηριάστηκε από όλους. Θεωρήθηκε ακόμη, άδικη η διαγραφή των σ αναπληρωτών που δεν αποδέχονται υπηρεσία για τρία χρόνια από τους πίνακες αναπληρωτών. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κικινής πρότεινε την μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1 προς 15 για τα Νηπιαγωγεία και 1 προς 20 για τα Δημοτικά σχολεία. Αναγγέλθηκε τέλος μια σειρά επισκέψεων των μελών της Ομοσπονδίας στους κατά τόπους Συλλόγους.

΄΄Προμετωπίδα όλου του κλάδου ο άμεσος διορισμός των αναπληρωτών. Τη Σχολική χρονιά 2019 – 2020 η Πρωτοβάθμια χρειάστηκε το ρεκόρ προσλήψεων 24.500 αναπληρωτές! Όλοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων που επιλύοντας μόνο με μαζικούς διορισμούς΄΄, πρόσθεσε η κ. Σκανδάμη, κάνοντας γνωστό πως στην Ολομέλεια έγινε ιδιαίτερη μνεία έγινε στην Ειδική Αγωγή και στην απόλυτη ανάγκη στελέχωση των δομών της.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr