background img
banner
banner

Ρεκόρ συμμετοχών και διαδρομής στον 9ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου – Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας | ΦΩΤΟ

ΕΤΡΕΞΕ ΚΑΙ Ο ΔΕΘΝΗΣ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ Γ.ΤΑΣΙΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΧΙΛΗ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑ!

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου – Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας με τη συμμετοχή αθλητών/τριων από αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Toν αγώνα (καθώς και τους παράλληλους αγώνες 5 και 1,5 χλμ) διοργάνωσε ο «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ».

Στη διαδρομή του ημιμαραθωνίου σημειώθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών από 305 δρομείς (261 έτρεξαν πέρυσι), αλλά και ρεκόρ διαδρομής από τον πρώτο νικητή, τον Νικόδημο Νικολακέας, με χρόνο 1.12.37. Να σημειωθεί ότι έτρεξαν αθλητής από τη Χιλή και αθλήτρια από την Ιαπωνία, προσδίδοντας διεθνή χαρακτήρα στον αγώνα, όπως και το γεγονός ότι πήρε μέρος (τερματίζοντας στην 6η θέση) ο υπεραθλητής Γιώργος Τάσιος του Παναθηναικού, ο οποίος έχει κερδίσει δύο φορές τον φημισμένο αγώνα “Σπάρταθλον”. Έναν ιστορικό υπερμαραθώνιο 248,6 χλμ(!) που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και η σύζυγός του Βικτώρια, επίσης υπερμαραθωνοδρόμος, η οποία μία μέρα πριν συμμετείχε με επιτυχία σε αγώνα 110 χλμ.

Από το Διακοπτό η εκκίνηση

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής (9/2) από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού με κατεύθυνση προς το Αίγιο και οι αθλητές/τριες πέρασαν μέσα από τα παραλιακά χωριά των Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Ριζομύλου, Βαλιμητίκων, Τεμένης και Διγελιωτίκων η διαδρομή, μέσω της οδού παραπλεύρως της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής και ακολούθως της παραλιακής οδού, κατέληξε στο χώρο της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου, όπου και έγινε ο τερματισμός στο χώρο πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες). Στα 5χλμ η εκκίνηση έγινε από τις 12 Βρύσες. Η διαδρομή ήταν εξ ολοκλήρου παραλιακή, με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου όπου στο τέρμα έγινε αναστροφή και με κατεύθυνση προς το Λιμάνι οι αθλητές τερμάτισαν στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν (12 βρύσες). Οι 12 βρύσες ήταν το σημείο τερματισμού και για τον αγώνα του 1,5 χλμ. Η διαδρομή ήταν εξ ολοκλήρου παραλιακή με κατεύθυνση από τον υδροβιότοπο της Αλυκής προς την παραλία του Αιγίου.

Η Βηθλεέμ Σαπίου πρώτη στις γυναίκες 4ος ο Μάριος Τσερεντζούλιας

Νικητής του ημιμαραθωνίου ήταν ο Νικόδημος Νικολακέας του ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ, με χρόνο 1.12.37, δεύτερος με 1.15.54 ο Χρήστος Παπαδογιώργος του ΛΕΠΑΝΤΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ και τρίτος ο Ευάγγελος Γκίκας με 1.17.12. Ακολούθησαν, στην 4η θέση (και πρώτος Αιγιώτης) ο Μάριος Τσερεντζούλιας του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ με 1.18.03, στην 5η θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Τασσόπουλος επίσης του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ σε χρόνο 1.20.00 και 6ος, όπως ήδη αναφέραμε, ήταν ο Γιώργος Τάσιος του Παναθηναϊκού με 1.23. 38. Στην πρώτη οκτάδα τερμάτισαν ο Γιάννης Βασιλείου του Αθηνόδωρου με 1.24.12 και ο Βασίλης Κουτσογιάννης του ΛΕΠΑΝΤΟ με 1.25.13. Πολύ υψηλές επιδόσεις από όλους τους δρομείς.

Στις γυναίκες, η Βηθλεέμ Σαπίου του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ πρόσθεσε μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό της καθώς τερμάτισε 1η με χρόνο 1.30.33. Στη δεύτερη θέση ήταν η Κατερίνα Πρισικάριου με 1.32.24 και στην 3η θέση η Ταμπάκα Καγιόκο από την Ιαπωνία με 1.41.36.

Στα 5χλμ οι τρεις πρώτοι νικητές στους άνδρες ήταν: Ανδρέας Μακρής (18.24), Θωμάς Ζάραγκας (18.51), Ιωάννης Κανελλόπουλος (19.13).

Και στις γυναίκες: Έφη Αυγέρη (21.18), Χριστίνα Μαραγιάννη (21.57), Έλενα Μούκα (23.23).

Τέλος, όπως αποκάλυψαν οι διοργανωτές, το 2021 σήμα του αγώνα θα είναι η σημαία του Ανδρέα Λόντου καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Θυμίζουμε, ότι η διαδρομή που ακολουθούν οι δρομείς είναι ίδια με εκείνη που ακολούθησαν 200 χρόνια πριν ο Ανδρέας Λόντος με τους συμπολεμιστές του, ερχόμενοι να απελευθερώσουν τη Βοστίτσα από τον τουρκικό ζυγό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr