background img
banner
banner

Σε ζεστή ατμόσφαιρα η πίτα της Κοινωνικής Ιματιοθήκης

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Η προοπτική βελτίωσης των συνθηκών στην Κοινωνική Ιματιοθήκη δήμου και Ιεράς Μητροπόλεως, ενισχύοντας τις βάσεις για την συνέχιση του θεάρεστου έργου της, διεφάνη στην όμορφη και λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις τάξεις της το απόγευμα της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου, όπου τελέσθηκε Αγιασμός και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η παρουσία τη Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου είναι ενδεικτική του προσωπικού του ενδιαφέροντος για τη λειτουργία της Ιματιοθήκης, μέσω της οποίας λαμβάνουν είδε ένδυσης και ιματισμού δεκάδες Αιγιαλείς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός του Μητροπολίτη που ευλόγησε την πίτα και τέλεσε τον Αγιασμό, ιερείς, εκ μέρους του δήμου Αιγιαλείας ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, έξι εθελόντριες της Ιματιοθήκης μεταξύ των οποίων και η υπεύθυνη λειτουργίας της Ντία Παναγοπούλου και βέβαια πλήθος πολιτών που επωφελούνται από τη λειτουργία της και είχαν προσέλθει ώστε να λάβουν κάποια από τα είδη της.

Μητροπολίτης Ιερώνυμος: ΄΄Έχουμε χρέος ως άνθρωποι και ως κοινωνία να αγκαλιάσουμε τον συνάνθρωπο΄΄

Ο τοπικός ποιμενάρχης μίλησε με θέρμη για το έργο των εθελοντριών και την ανιδιοτελή προσφορά τους στην κοινωνία με τρόπο ταπεινό και διακριτικό. Συγκεκριμένα, μίλησε για την ευαγγελική περικοπή που θα ακούσουμε σε δύο εβδομάδες την Κυριακή της Κρίσεως, όπου αναφέρεται στην τελική κρίση του Κυρίου, να κρίνει δηλαδή ζώντες και νεκρούς. Όπως είπε, ΄΄αυτοί οι οποίοι δέχθηκαν έναν άνθρωπο στο σπίτι τους, βοήθησαν έναν ασθενή, έδωσαν ένα πιάτο φαγητό, αυτοί που έβγαλαν το ένδυμά τους και το έδωσαν στον έχοντα ανάγκη, θα ακούσουν τον Κύριό μας να τους λέγει πως αυτοί είναι που μπορούν να εισέλθουν στην Βασιλεία του Θεού. Αυτό που επιτελείτε εδώ είναι πάρα πολύ σημαντικό, αποδεικνύει πως έχετε καρδιά η οποία φλέγεται για τον συνάνθρωπό μας για τον έχοντα ανάγκη και στερείται τα καθημερινά αγαθά όπως η τροφή και η ένδυση΄΄.

Και συνέχισε ο Μητροπολίτης: ΄΄Όταν δίνουμε σε κάποιον τροφή ή τον ενδύουμε και εμείς χαιρόμεθα αλλά και του προσφέρουμε χαρά γιατί ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει αυτά τα οποία για μας είναι δεδομένα. Μπορεί για διάφορους λόγους οι αδελφοί μας αυτοί να έχουν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση. Έχουμε χρέος ως άνθρωποι και ως κοινωνία να τους αγκαλιάσουμε και να τους προσφέρουμε από το υστέρημά μας. Να δίνουμε με την ψυχή και όλη μας τη διάνοια και να μην τους αφήνουμε να νιώθουν ότι είναι διαφορετικοί από εμάς αλλά ότι είναι ένα κομμάτι της ζωής μας΄΄.

Παρατήρησε τέλος πως από την εποχή μας λείπει το χαμόγελο. ΄΄Ο καθένας είναι κλεισμένος στον δικό του εαυτό. Εάν αρχίσει και νιώθει τον συνάνθρωπό του όλα θα αλλάξουν΄΄, σημείωσε ο Μητροπολίτης, καταλήγοντας: ΄΄Εύχομαι αυτό το οποίο επιτελείτε εδώ αθόρυβα και ταπεινά αλλά με καλή ψυχική και καρδιακή διάθεση, να το συνεχίσετε για πολλά χρόνια, να έχετε την ευλογία του Θεού, να ξέρετε ότι είμαι δίπλα σας και πως οι πατέρες είναι στο πλευρό σας. Ενωμένοι και κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, γινόμαστε δυνατοί΄΄.

Με ελλείψεις και προβλήματα

Αμέσως μετά είχε συνομιλία με την κ. Παναγοπούλου και τις υπόλοιπες εθελόντριες από τις οποίες ζήτησε να ενημερωθεί για τη λειτουργία της δομής. Όπως του μετέφεραν οι ελλείψεις είναι πολλές γεγονός που τις αναγκάζει να βάζουν από την τσέπη τους ακόμη και καθαριστικά, ταινίες για να κλείνουν τα κιβώτια, γάντια που φορούν στην διαλογή και το κρέμασμα των ρούχων, σακούλες, αντισηπτικά και πολλά ακόμη. Είναι χαρακτηριστικό, όπως τόνισαν, πως το κτίριο δεν έχει καν νερό και όταν χρειάζεται να σφουγγαρίσουν γεμίζουν κουβάδες από το πάρκο που βρίσκεται απέναντι… Επίσης, προβλήματα υπάρχουν και στον φωτισμό.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης τις κάλεσε να έχουν μία κατ’ ιδίαν συνάντηση τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν για το πώς μπορεί να συντονιστεί καλύτερα η λειτουργία της Ιματιοθήκης.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο της Ιματιοθήκης δεν περιορίζεται στην Αιγιάλεια, αφού κατά καιρούς υπάρχουν αποστολές σε χώρες που έχουν συμβεί καταστροφές. Επίσης, με την βοήθεια της Μητρόπολης αποστέλλονται ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων που λειτουργεί υπό την Ερυθρό Σταυρό.

Η πίτα ήταν και φέτος μία προσφορά του Μένιου Κουτρόπουλου, τον οποίο η υπεύθυνη της Ιματιοθήκης κ. Παναγοπούλου ευχαριστεί θερμά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr