background img
banner
banner

Σε ζεστό και συγκινητικό κλίμα η εκδήλωση με επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου η εκδήλωση και η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις. Η επιστημονικά υπεύθυνη, Γιάννα Ζορμπά στην έναρξη της εκδήλωσης επισήμανε ότι το Κέντρο Πρόληψης από την έναρξη της λειτουργίας του έχει επενδύσει στις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς μόνο μέσα από τη δημιουργία δεσμών και λειτουργικών σχέσεων μπορούμε να επιτευχθούν εκείνες οι προσωπικές και κοινωνικές αλλαγές που θα αμβλύνουν την ατομική και κοινωνική δυσφορία και κατ’ επέκταση την παθολογία που οδηγεί στις εξαρτήσεις.

Επίσης ανέφερε ότι η έναρξη της νέας δεκαετίας συναντά το Κέντρο Πρόληψης στο ξεκίνημα μίας νέας περιόδου, κατά την οποία χτίζονται σχέσεις αλληλοσεβασμού, εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους νέους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δ.Σ.

Ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σημαντικότητα και το εύρος του έργου που επιτελείται από το Καλλίπολις στην περιοχή και δεσμεύτηκε από την μεριά του ότι θα συμβάλλει στην ενίσχυση των δράσεων επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τα καλά που παραλάβαμε ως νέα αρχή και το Κέντρο Πρόληψης είναι ένα από αυτά».

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του απερχόμενου προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Γρ. Μπαράκου, για την πολύτιμη συμβολή του στην ίδρυση και τη διαφύλαξη της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης. Είκοσι ένα χρόνια ο κ. Μπαράκος υπηρέτησε, ως Πρόεδρος του Κέντρου, με συνέπεια και αφοσίωση την ανάπτυξη της πρόληψης των εξαρτητικών συμπεριφορών στο Νομό Αχαΐας .

Ιδιαίτερα επίσης συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του ΔΣ της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ, Ανδρέας Σαμοθρακίτης και Ελένη Μπαλαδάκη δώρισαν στην ομάδα του Κέντρου Πρόληψης ένα χειροποίητο ενθύμιο, αφιερωμένο στη μακρόχρονη συνεργασία των δύο φορέων και στην κοινή διαδρομή τους στην πρόληψη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας, κοινωνικών φορέων και συλλόγων της περιοχής, πλήθος συνεργατών, μέλη ομάδων και πολίτες του νομού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr