background img
banner
banner

Σε χρόνο… μηδέν ολοκληρώθηκαν οι υδατόπυργοι

ΥΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΑ – ΜΕΣΣΗΝΕΖΗ – ΤΕΜΕΝΗ – ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΑ

Πολύ πριν τον προκαθορισμένο χρόνο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το σημαντικό έργο αποκατάστασης των σεισμόπληκτων υδατόπυργων στην Δημοτική Κοινότητα Αιγίου και συγκεκριμένα σε Διγελιώτικα, Μεσσηνέζη, Τέμενη και Βαλιμίτικα, κτίσματα που από τους σεισμούς και τη φθορά του χρόνου είχαν γίνει επικίνδυνα.

Με το έργο εξασφαλίζεται η ύδρευση των τεσσάρων κοινοτήτων υπό καλύτερες συνθήκες για πολλά χρόνια. Έγινε επισκευή του εξοπλισμένου σκυροδέματος φέροντος οργανισμού των κτισμάτων, βάσει της μελέτης της Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ. Βάσει χρονοδιαγράμματος το έργο, που εκτελέστηκε από την τεχνική εταιρεία της Χριστίνας Αλεξοπούλου, έπρεπε να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες, όμως παραδόθηκε σε χρήση σε τεσσερισήμισι!

Παρουσίαζαν πρόβλημα στατικότητας

Όπως εξηγεί στo protionline.gr ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος, οι εργασίες ήταν επιτακτική ανάγκη να εκτελεστούν από τη στιγμή που λόγω των σεισμών του 1995 αλλά και του 2008 οι εν λόγω υπερυψωμένες δεξαμενές – είχαν υποστεί σοβαρή φθορά. Η δε χρήση τους κρίνεται αναγκαία δεδομένου ότι εξυπηρετούν πεδινές περιοχές.

Ως προς τα οφέλη από την λειτουργία τους, ο Νικολόπουλος είπε πως δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του νερού αφού δεν τέθηκε τέτοιο θέμα, αλλά με την στατικότητα των κτισμάτων που είχαν καταστεί επικίνδυνα ενώ με κάποιο σεισμό ή οποιαδήποτε στιγμή, μπορούσαν να παρουσιάσουν πιο σοβαρό πρόβλημα και κατ’ επέκταση πρόβλημα στην υδροδότηση. Βεβαίως, όπως τόνισε, στο πλαίσιο του έργου καθαρίστηκαν και μονώθηκαν βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες.

Με προγραμματισμό και χωρίς διακοπές στην υδροδότηση

Ο πρώτος υδατόπυργος που αποκαταστάθηκε ήταν αυτός των Διγελιωτίκων που είναι και ο μεγαλύτερος με χωρητικότητα περίπου 80 κυβικά μέτρα νερού. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες στο Μεσσηνέζη, μεσολάβησε μία ανάπαυλα ώστε να μην υπάρξει μείωση στην ροή μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες και μέσα στον Δεκέμβριο παραδόθηκαν και οι υπόλοιποι δύο.
Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, είχε δοθεί εντολή να διακοπούν οι εργασίες το καλοκαίρι ώστε να μην μειωθεί η υδροδότηση σε περίοδο αυξημένης κατανάλωσης λόγω της αύξησης του πληθυσμού από τους παραθεριστές.

Είναι πάντως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών και στις τέσσερις δεξαμενές δεν υπήρξε διακοπή στην υδροδότηση παρά μόνο μία ανεπαίσθητη μείωση της ροής σε λίγες περιπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανήρχετο στο ποσό των 899.500 ευρώ, ενώ υπήρξε και Δωρεάν Κρατική Αρωγή σεισμοπλήκτων συνολικού ποσού 111.082€.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr