background img
banner
banner

Συγκέντρωση, πορεία και νέα πρόσωπα…

ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ιδιαίτερα επιτυχής κρίνεται η χθεσινή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία και σύλλογοι της περιοχής, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των Ομοσπονδιών τους. Το πρωί πραγματοποιήθηκαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ομιλίες και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου με… αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο οποίο αντιδρούν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες.

Να σημειωθεί πως από την πλατεία κατηγορήθηκε η ΓΣΕΕ για απεργοσπασία καθώς δεν αποφάσισε απεργία, τη στιγμή που – όπως τόνισαν οι ομιλητές – το νέο νομοσχέδιο φέρνει καθολική ανατροπή μεταφέροντας την κοινωνική ασφάλιση στις… πλάτες των εργαζομένων. Τα βασικά αιτήματα που αναφέρθηκαν είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου Στάθης Μπούνιας, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Παναγιώτης Νύχτης. Σημειώνεται ότι μιλώντας αργότερα στην «Π», ο κ. Νύχτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του κλάδου του στην χθεσινή απεργία.

Οι οικοδόμοι έβγαλαν στη… σέντρα την κυβέρνηση

Όπως τόνισε ο κ. Νύχτης, ΄΄η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα ενισχύσει παραπέρα, θα μονιμοποιήσει το μηχανισμό σφαγιασμού συντάξεων και παροχών. Παρά τα όσα ισχυρίζονται για αποκατάσταση αδικιών, για αυξήσεις στις συντάξεις, η αλήθεια είναι διαφορετική. Η κυβέρνηση της ΝΔ θωρακίζει ακόμη περισσότερο το νόμο Κατρούγκαλου της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συμπληρώνει νομικά κενά που υπήρχαν, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη εφαρμογή του ως μηχανισμού παραγωγής συντάξεων πείνας. Είναι ψέματα ότι οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Κάποια πολύ λίγα ψίχουλα, ελάχιστα, μπροστά σε όσα έχουν αρπάξει όλες οι κυβερνήσεις από τις συντάξεις, θα δοθούν, και μάλιστα σε πέντε δόσεις, σε πάρα πολύ λίγους και συγκεκριμένα σε όσους έχουν από 9.000 – 12.000 ένσημα. Όλοι οι υπόλοιποι, που πασχίζουν να συγκεντρώσουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δηλ. τα 4.500 ένσημα, λόγω της ανεργίας, του κλεψίματος των ενσήμων, των εργασιακών σχέσεων λάστιχο, καταδικάζονται σε συντάξεις των 400 και 500 ευρώ!΄΄.

Και συνέχισε: ΄΄Ο στόχος είναι να μεταφερθεί ολοκληρωτικά η ευθύνη για την Κοινωνική Ασφάλιση στους εργαζόμενους. Να απαλλαγεί από την όποια ευθύνη το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. Να ανοίξει πιο πλατιά ο κερδοφόρος δρόμος στο πεδίο της Ασφάλισης για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι.

Η πολιτική, που ακολουθείται για δεκαετίες στο Ασφαλιστικό, εξυπηρετεί όσα απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Κάθε φορά προστίθενται νέα όπλα στην αντεργατική φαρέτρα, κάθε φορά οι εκάστοτε κυβερνώντες χτίζουν και θωρακίζουν τους μηχανισμούς αρπαγής του ιδρώτα των εργαζομένων. Γι΄ αυτό το λόγο, κάθε νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν αναιρεί τίποτα από τους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους. Ο ένας αντεργατικός νόμος προετοιμάζει και συμπληρώνει τον επόμενο. Η μία κυβέρνηση δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη για να υλοποιείται μόνιμα η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου.

Δίπλα στο κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το στηρίζουν, τις κυβερνήσεις που προωθούν «τα θέλω του», στέκεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Είναι μνημειώδης η στάση της και ταυτόχρονα αποκαλυπτική μπροστά στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση. Για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας, «παντού είναι κόλαση και αυτοί μας μιλάνε για παράδεισο»!΄΄.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα φανάρια της Σολωμού.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr