background img
banner
banner

Συμβολή στην αναγέννηση του δάσους της Φτέρης

1.500 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΕΛΑΤΗΣ ΦΥΤΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ!

Συνεχίζει την έμπρακτη μέριμνά του για το δάσος της μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχής που εδρεύει, ο Φιλοδασικός Σύλλογος Φτέρης. Το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου, προχώρησε σε δενδροφύτευση 1.500 δενδρυλλίων αυξάνοντας τα ήδη υπάρχοντα στο δάσος της Φτέρης αλλά και ενισχύοντας έτσι την σταθερότητα του εδάφους.
Όπως είναι φυσικό, η διαδικασία δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί από τα μέλη του Συλλόγου, γι’ αυτό ο Σύλλογος ανέθεσε σε εργάτες γης την φύτευσή τους ενώ ανέλαβε και το κόστος της τοποθέτησης λάστιχων και των αντίστοιχων συστημάτων, προκειμένου τα δέντρα να ποτίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Βεβαίως στην διαδικασία βοήθησαν μέλη του Συλλόγου και ο πρόεδρος Βασίλης Κωστάρας.

Όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο κ. Κωστάρας, ΄΄πρόκειται για 1.500 δενδρύλλια κεφαλληνιακής ελάτης, τα οποία είχαμε ζητήσει και μας παραχωρήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο από το Δασαρχείο και το Φυτώριο Βυτίνας. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνόησαν, αφού ελλείψει βροχής δεν μπορούσαμε να σκάψουμε το έδαφος, κι έτσι δεν είχαμε προχωρήσει ως τώρα στην φύτευση. Τελικώς, αυτό πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο και μάλιστα υπό δύσκολες συνθήκες και τσουχτερό κρύο΄΄.

Να σημειωθεί ότι το κόστος ανήλθε περίπου στα 700 ευρώ και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον Σύλλογο. Επίσης, το σημείο που έγιναν οι φυτεύσεις είναι μετά την έξοδο του χωριού της Φτέρης προς τα Καλάβρυτα και κάτω από τον δρόμο που είχε υποστεί διάβρωση, με σκοπό να στηριχθεί και να μην ξαναπροκύψουν τέτοια φαινόμενα.

Είχαν φυτευτεί καρυδιές σε ιδιόκτητη έκταση

Υπενθυμίζεται ότι με φροντίδα του Φιλοδασικού Συλλόγου, είχε πραγματοποιηθεί κι άλλη φύτευση πριν λίγους μήνες και μάλιστα σε έκταση που του ανήκει. Συγκεκριμένα, τέλος Νοεμβρίου ο Σύλλογος προχώρησε σε φύτευση 70 δέντρων (καρυδιές τσάτλερ Καλιφόρνιας) που είχαν κοστίσει 15 ευρώ το κάθε ένα.

Το Σάββατο ο χορός του Συλλόγου

Τέλος, στον Φιλοδασικό Φτέρης προετοιμάζονται για τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό τους, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, στο κατάστημα «Λιόπετρο», στη Φωνησκαριά Αιγίου, στις 9.30 το βράδυ. Όπως αναφέρεται εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου, ΄΄σκοπός μας είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων μελών και φίλων. Διακαής πόθος και κοινός μας στόχος η αναγέννηση του χωριού και του δάσους μας. Καλό φαγητό, άφθονο κρασί από τους αμπελώνες της Φτέρης και γλέντι ως τα χαράματα!΄΄.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να προμηθευτεί πρόσκληση καλώντας το τηλ.: 6944427865 (Βασ. Κωστάρας).


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr