background img
banner
banner

Συνάντηση Τηλιγάδη με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ – ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Τον έντονο προβληματισμό των επιχειρήσεων της Αιγιάλειας και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας για την αυξημένη παραβατικότητα και την αναγκαιότητα ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής, έθεσε στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, ο επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης και α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 14/2 ενώ παρών ήταν και ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ιάσονας Φωτήλας, ο οποίος είχε μεριμνήσει ώστε να κλειστεί το ραντεβού.
Η πρωτοβουλία του κ. Τηλιγάδη να επισκεφθεί την Κατεχάκη προήλθε από την γενικότερη ανασφάλεια στις τάξεις των επιχειρήσεων της περιοχής που έχουν υποστεί επανειλημμένως διαρρήξεις, ακόμη και ληστείες και ήταν η δεύτερη κίνηση. Είχε προηγηθεί η αποστολή εγγράφου μέσω του οποίου εκφραζόταν το πρόβλημα που υπάρχει για το περιεχόμενο της οποίας ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έδειξε ενήμερος.

Ζήτησε τη δημιουργία ΟΠΚΕ στην Αιγιάλεια

Βασικό αίτημα που εξέφρασε ο κ. Τηλιγάδης, ήταν η αναγκαιότητα δημιουργίας ΟΠΚΕ με έδρα το Αίγιο ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στο έγκλημα. Όπως τόνισε, ΄΄η Αιγιάλεια είναι μία πολύ μεγάλη γεωγραφικά περιοχή και οι αξιόλογος προσπάθειες που καταβάλουν οι άνδρες των τοπικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. δεν επαρκούν αφού ο αριθμός τους είναι δυσανάλογος της έκτασης και του πληθυσμού της περιοχής΄΄.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ., ΄΄αυτό έδειξε να το γνωρίζει ο κ. Καραμαλάκης, γι’ αυτό και του εκφράσαμε αίτημα λειτουργίας ΟΠΚΕ στην περιοχή με έδρα το Αίγιο και ευρύτερη αστυνόμευση. Από εκεί και πέρα εκτιμούμε ότι μπορούν να διατεθούν χώροι στα στεγαστεί και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της Ομάδας΄΄.

Τόνισε ακόμη πως ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας τόσο με επιπλέον προσωπικό όσο και με εξοπλισμό.
Όπως μετέφερε, ο κ. Καραμαλάκης ανέφερε πως γίνεται μία καταγραφή της δύναμης των αστυνομικών υπηρεσιών ανά την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι επίκεινται προσλήψεις 800 συνοριοφυλάκων γεγονός που θα απαλλάξει αστυνομικούς από αυτά τα καθήκοντα, οι οποίοι θα ασχοληθούν με την φύλαξη των πόλεων. Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα που του μεταφέρθηκαν για την Αιγιάλεια, δεσμεύθηκε να τα μελετήσει με προσοχή και να λειτουργήσει αναλόγως.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr