background img
banner
banner

Συνάντηση του Ιάσονα Φωτήλα με τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στέφανο Κολοκούρη

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Κ. ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Με τον νέο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στέφανο Κολοκούρη συναντήθηκε στην Πάτρα ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας. Ο βουλευτής ευχήθηκε στον κ. Κολοκούρη καλή δύναμη στο νέο του έργο και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάτρα και ο νομός Αχαΐας στον τομέα των πυρκαγιών.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Ιάσονας Φωτήλας μετέβη στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου συνάντησε τον νέο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιά. Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε τον βουλευτή όπως και όλους τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας για τις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση στη χώρα για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων. Παρουσίασε βασικά σημεία του νέου νόμου για την πολιτική προστασία που ψηφίστηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση για τις νέες δομές αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας. Κρίσιμο στοιχείο της νομοθέτησης ήταν να ενδυναμωθεί ο απαραίτητος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στοιχείο που έλειψε με δραματικά αποτελέσματα στη Μάνδρα και στο Μάτι.

Στη συνάντηση τέλος ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τη δημιουργία και δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα εντός του 2020 γεγονός που ο Ιάσονας Φωτήλας σχολίασε ως ιδιαίτερα θετικό καθώς θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω θωράκιση της Αχαΐας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr