background img
banner
banner

Συνέλευση, εκλογές και σοβαρά θέματα…

ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η Εκλογοαπολογιστική Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και οι εκλογές του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ δήμου Αιγιαλείας «Η Αγία Βαρβάρα» έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου ημέρα Κυριακή, στις 11.00 το πρωί στην αίθουσα – καφενείο του ΚΑΠΗ Αιγίου στα Υψηλά Αλώνια, Μελετοπούλων 7 στο ισόγειο. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα γίνει στις 22.03.2020 την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος.

Οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Ελεγκτική Επιτροπή και Αντιπρόσωπος στην ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, θα πρέπει να υποβάλουν την προβλεπόμενη αίτηση στο γραφείο του Σωματείου, σύμφωνα με το καταστατικό. Κάθε μέλος θα προέρχεται στις εκλογές με Αστυνομική Ταυτότητα και ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι είναι συνταξιούχος του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ,ΤΣΑ,ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ) βιβλιάριο ασθενείας η ενημερωτικό σημείωμα πληρωμής σύνταξης.

Τα Θέματα της Γ.Σ. είναι: 1.Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου. 2.Οικονομικός Απολογισμός 2019. 3.Εκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής – έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού. 4.Προτάσεις Μελών για κάθε είδους δραστηριότητες του Σωματείου και έγκριση από την Γενική Συνέλευση. 5.Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου νέας Ελεγκτικής Επιτροπής και νέων Αντιπροσώπων. (Θα υπάρχει μπουφές, καφές, αναψυκτικό και γλυκό).

Την ίδια στιγμή, η απερχόμενη διοίκηση καλεί σε συμμετοχή στη συνέλευση και τις εκλογές, δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν και το γεγονός ότι βάλλεται ο συνταξιουχικός κλάδος.

Αγώνας για τα δικαιώματα των συνταξιούχων

Όπως επισημαίνει μέσω του protionline.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Αριστείδης Παπασπυρόπουλος, ΄΄πάνω από μια δεκαετία όλοι οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι βιώνουν τις άδικες και απάνθρωπες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους από 20% έως 60%. Πάνω από 80 δις μας άρπαξαν από τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις. 40 δις από το PSI, αρκετά δις από την αύξηση των ορίων ηλικίας αλλά και τις αυξήσεις που ποτέ δεν δόθηκαν. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις ψήφιζαν νόμους και η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριζε ότι θα τους καταργήσει, όταν γίνει κυβέρνηση αυτό γίνεται και σήμερα. Έγινε με τους ν.3863/10,4024/11,4051/12,4093/12 που βασικά μείωσαν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις κατήργησαν την 13η και 14η σύνταξη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κ.λπ. με Υπουργό Εργασίας τον κ. Βρούτση)΄΄.

΄΄Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν τους κατήργησε ,αλλά ψήφισε και τον ν.4387/2016 Κατρούγκαλου με σφαγή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αυτό γίνεται και σήμερα η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε ότι θα καταργήσει το Νόμο Κατρούγκαλου.Το χρονικό διάστημα που κυβερνά όχι δεν τον κατήργησε αλλά καταθέτει νομοσχέδιο στη Βουλή που ακολουθεί τα χνάρια του 4387/2016 και των τριών προηγουμένων μνημονίων και προβλέπει τα παρακάτω΄΄, αναφέρει ο κ. Παπασπυρόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Παραμένουν σε ισχύ οι τεράστιες περικοπές από το 2010 σε κύριες και επικουρικές, στις αναπηρικές,στις συντάξεις χηρείας και στα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων. Ενταφιάζονται οριστικά η 13η και 14η σύνταξη μαζί και το ΕΚΑΣ. Διατηρείται και η κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος 10% για σύζυγο και 5% για κάθε παιδί. Δεν υπάρχει καμία στήριξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ακόμα και το κουτσουρεμένο επίδομα που βαπτίστηκε 13η σύνταξη εξαφανίζεται και διατηρείται η κατάργηση των κατώτατων ορίων στις συντάξεις. Απαγορεύονται οι αυξήσεις στις συντάξεις μέχρι και το 2022 και μετά η ονομαστική τους αύξηση δεν θα ξεπερνά τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (επίσημο πληθωρισμό). Παραμένει σε ισχύ για τους παλιούς συνταξιούχους η απαράδεκτη προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου. Η ένταξη του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ ανοίγει το δρόμο στην παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών αρχίζοντας από τις επικουρικές.Βάζουν στο χέρι και τα αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ, περίπου 8 δις ευρώ΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Οι συνταξιούχοι ενωμένοι με όραμα, πυγμή και ήθος εργαζόμαστε διάφανα και δημοκρατικά με στόχο τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr