background img
banner
banner

Συνεργασία με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

Με τον παγκοσμίου φήμης γευσιγνώστη και Πρόεδρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου EVO IOOC, Dr Antonio Giuseppe Lauro συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στην Κυπαρισσία, στο περιθώριο εκπαιδευτικού σεμιναρίου γευσιγνωσίας ελαιολάδου.

Η τοποθέτησή του Dr Antonio Giuseppe Lauro προκάλεσε αίσθηση, καθώς τόνισε μεταξύ άλλων: «Όχι, δεν υπάρχει μέλλον για το ελληνικό ελαιόλαδο μόνο στην Ελλάδα. Υπάρχει μέλλον σε όλο τον κόσμο» και πρόσθεσε: «Έρχομαι στη χώρα σας, κάθε χρόνο, γιατί η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός παραγωγός. Τώρα αναδεικνύεται για την υψηλή ποιότητα των ελαιολάδων της και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά το επιβεβαιώνουν είκοσι τέσσερις διεθνείς γευσιγνώστες ελαιολάδου που συμμετέχουν κι έχουν βραβεύσει με υψηλά βραβεία ποιότητας τριάντα εννέα ελληνικά ελαιόλαδα» για να καταλήξει: «Θα προσπαθήσουμε ν’ ανακαλύψουμε όλοι μαζί τη συνταγή, πώς μπορούμε να προωθήσουμε την ποιότητα του ελαιολάδου σε μια πιο υψηλή τιμή, όπου ο παραγωγός θα μπορεί πλέον να έχει μια βιώσιμη παραγωγή και καλλιέργεια».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης εστίασε στις δυνατότητες που έχει η Δυτική Ελλάδα, αλλά και στις προοπτικές συνεργασίας με την Μεσσηνία. Προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Έχουμε αναπτύξει ένα πολύ σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με την γείτονα Μεσσηνία για τα αγροτικά ζητήματα. Έχουμε κοινούς στόχους για το λάδι και την αγροτική παραγωγή, με απώτερο σκοπό να στηρίξουμε τους αγρότες μας».

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου με διοργανωτές το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας και το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα. Οι εργασίες του φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr