background img
banner
banner

Συσπείρωση για όλα τα ενδεχόμενα | ΦΩΤΟ

«ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ»… ΕΝΩΜΕΝΗ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ – ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Η ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝΙΣΕ ΠΩΣ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ

Ως μία εκδήλωση αναγνώρισης της πορείας της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» στον ένα και πλέον χρόνο υπόστασής της, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου, στο κατάμεστο «Refrain» στα Ψηλά Αλώνια.

Η επικεφαλής της παράταξης, Βάσω Ψυχράμη μίλησε από καρδιάς, αναφέρθηκε στη διαχείριση των δημοτικών θεμάτων και την συνεργασία με τον δήμαρχο που δεν είναι… όπως θα περίμενε, καθώς και στη σύμπνοια και τη δυναμική της παράταξής της, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τους συνοδοιπόρους της.

Όμορφο κλίμα…

Το κλίμα ήταν πολύ όμορφο μεταξύ στελεχών και φίλων της παράταξης, με συζητήσεις που αφορούσαν κυρίως στο δημοτικό σκηνικό και τα θέματα που απασχολούν τους δημότες. Παρόντες, εκτός των εκλεγμένων της παράταξης αλλά και των υποψηφίων της στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, πρόεδροι κοινοτήτων καθώς και άνθρωποι που έχουν χαράξει τη δική τους πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ψυχράμη, στην αρχή της ομιλίας της παρουσίασε τους ανθρώπους της παράταξης που μαζί της έχουν θέσεις ευθύνης στον δήμο, όπως είναι ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος αντιδήμαρχος Δ.Ε. Διακοπτού και Ακίνητης Περιουσίας, ο Στράτος Βαρδάκης αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, η Γιώτα Γκρέμου πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Μαρία Καρρά (δεν κατέστη εφικτό να παραστεί) αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Παναγιώτης Μάρκου αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Μιλώντας για την «Ποιοτική Αιγιάλεια» είπε πως το 20% των εκλογών ήταν «άθλος» για τη νεοσύστατη και χωρίς… πολιτική κηδεμονία παράταξη, τονίζοντας πως «οι δημότες εκτίμησαν την καθαρή μας ματιά και τον καθαρό μας λόγο, τις ειλικρινείς μας προθέσεις και την φρεσκάδα των νέων παιδιών που πορεύτηκαν μαζί μας.

Η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» ανέφερε πως η δημοτική της ομάδα συμφώνησε με τον δήμαρχο σε κάποιες βασικές αρχές, με σκοπό να συνεργαστούν και να συνδιοικήσουν για την επίλυση ζωτικών θεμάτων για την Αιγιάλεια όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης (με την δημοπράτηση των εσωτερικών δικτύων που ακόμα δεν έχει προχωρήσει), η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, η φροντίδα της περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών κ.ά.

΄΄Δεν τηρείται η συναπόφαση και η συνδιοίκηση όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί΄΄

Αναφερόμενη στην ως τώρα συνεργασία με την πλειοψηφία και στο εάν είναι ικανοποιημένη είπε ξεκάθαρα: ΄΄Επειδή δεν συνηθίζω να… μασάω τα λόγια μου και μιλάω με το χέρι στην καρδιά, απαντώ ¨όχι όσο θα περιμέναμε¨. Δεν τηρήθηκε και δεν τηρείται η συναπόφαση και η συνδιοίκηση όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η αλλαγή του νόμου. Βεβαίως, ο δήμαρχος έκανε και αυτός τις δικές του επιλογές. Κι εμείς ως παράταξη, τις δικές μας. Είχαμε δύο δρόμους, ο ένας ήταν ο δρόμος που ακολουθήσαμε και ακολουθούμε, εργαζόμενοι καθημερινά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, αλλά και για τα έργα ανάπτυξης και προκοπής του τόπου και της προόδου και ο άλλος δρόμος ήταν να παραμείνουμε παρατηρητές, κάνοντας αντιπολίτευση. Στην παράταξή μας, αγαπημένοι μου συνοδοιπόροι, δεν αξίζει αυτός ο ρόλος. Πιστεύω και πιστεύουμε όλοι, ως ενωμένη ομάδα, πως δεν μας αξίζει μια στείρα αντιπολίτευση. Δεν ακολουθήσαμε αυτή την τακτική και ούτε θα το κάνουμε ακόμη κι αν κάποια στιγμή για τον οποιονδήποτε λόγο που δεν θα φέρουμε την ευθύνη, ίσως πάψει αυτή η συνεργασία. Ο τόπος δεν προχωράει με αυτούς τους ρυθμούς, με τέτοιες απόψεις και πρακτικές, αλλά με προτάσεις εποικοδομητικές, με έργο και πολλή δουλειά΄΄.

Ικανοποίηση για το έργο των «Ποιοτικών» σε δημοτικό επίπεδο

Και πρόσθεσε: ΄΄Κι αν ακόμα δεν είμαστε ικανοποιημένοι όσο θα θέλαμε από την συνεργασία αυτή καθεαυτή, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την δουλειά που κάνουμε ο καθένας καθημερινά. Δουλεύουμε και ο Παναγιώτης στο Διακοπτό που με την δημοτική περιουσία έχει προχωρήσει πολλά θέματα, ο Στράτος έχει κάνει μεγάλα βήματα στο θέμα της προβολής της Αιγιάλειας, εγώ καθημερινά από το πόστο που υπηρετώ, η Γιώτα με τα σχολεία, η Μαρία με το μεράκι της αλλά και ο Παναγιώτης στην ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. Είναι ένας διαρκής αγώνας που δεν μπορεί να φανεί καθημερινά γιατί δεν πρέπει΄΄.

Αναφορικά με τα ως τώρα πεπραγμένα και την κατάσταση του δήμου, είπε: ΄΄Δώσαμε μεγάλη μάχη για τα δημοτικά τέλη τα οποία αυξήθηκαν 20% ενώ η πρόταση ήταν 45%. Γίνεται αγώνας για την επάνδρωση του δήμου με προσωπικό, για να μπορούμε να δουλέψουμε. Υπάρχουν μηχανήματα δίχως χειριστές, υπηρεσίες χωρίς εργάτες, ελλείψεις στην πρόνοια και στην τεχνική υπηρεσία, την καθαριότητα, την τουριστική ανάπτυξη, την οικονομική υπηρεσία, υπάρχει κόσμος που έχει φύγει με σύνταξη ή μετατάξεις και οι ελλείψεις μεγαλώνουν. Ο δήμος Αιγιάλειας είναι τεράστιος και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους, οι οποίοι από το πόστο τους ο καθένας δίνουν καθημερινά την δική τους μάχη. Σας διαβεβαιώνω πως αυτά που ακούγονται για τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους, δεν αφορούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Αφορούν μόνο μια μικρή μερίδα που είναι η εξαίρεση. Δίνουμε μάχη να επανδρωθεί ο δήμος μα ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει.

 

Υπάρχει μια διαφορετική φιλοσοφία και ένα άλλο μοντέλο διοίκησης από την πλευρά της παράταξης του δημάρχου, όμως εμείς είμαστε εκεί καθημερινά ελπίζοντας να πετύχουμε το καλύτερο. Γιατί δεν είμαστε εκεί απλά να έχουμε μια θέση γιατί δεν είχαμε δουλειά να κάνουμε. Δεν είναι κανένας μας επαγγελματίας πολιτικός. Αλλά αγαπάμε αυτόν τον τόπο και κάναμε μια παράταξη όχι γιατί διαφέραμε πολύ από τις υπόλοιπες παρατάξεις, όλοι θέλουμε να δοθεί λύση στα σκουπίδια, όλοι θέλουμε να αναπτυχθεί η περιφέρεια, όλοι θέλουμε να φροντίζουμε το παραλιακό μέτωπο. Θα θυμάστε από τις εκλογές ότι τα προγράμματα των παρατάξεων δεν διέφεραν και πολύ. Όμως, τι είναι αυτό που συνιστά την μεγάλη διαφορά; Είναι τα πρόσωπα. Είναι οι άνθρωποι. Κάναμε και κάνουμε έναν αγώνα με βάση τα πρόσωπα. Οι καρέκλες δεν κάνουν τους ανθρώπους. Η εξουσία δεν κάνει τα πρόσωπα. Εκείνο που κάνει την διαφορά είναι ο άνθρωπος που κάθεται στην εκάστοτε καρέκλα΄΄.

«Όπλο» η ενότητα

Η κ. Ψυχράμη μίλησε και για την ενότητα της παράταξής της, τονίζοντας: ΄΄Μέρα με τη μέρα παράγουμε έργο και το πετυχαίνουμε, γιατί η παράταξή μας είναι ενωμένη. Είμαστε ενωμένοι. Χαίρομαι πολύ που είστε εδώ απόψε γιατί έτσι θα πετύχουμε την επανεκκίνηση της Αιγιάλειας και να ξαναγίνει αρχόντισσα, εάν μείνουμε όλοι μαζί πιστοί στο στόχο. Το να πάρουμε την διοίκηση του δήμου δεν είναι αυτοσκοπός μας. Ο στόχος που θέτουμε είναι η επανεκκίνηση του τόπου. Δεν θέλουμε να πάρουμε την εξουσία και να κάνουμε και εμείς αυτά που βλέπουμε κάθε φορά από τους άλλους, που απομακρύνονται υπάλληλοι που είχαν προσλάβει οι εκάστοτε προηγούμενοι για να φέρουμε τους δικούς μας, δεν ήταν και δεν είναι αυτός ο στόχος μας.
Ο δικός μας σκοπός είναι όλα τα παιδιά να βρίσκουν δουλειά, να μην χρειάζεται να φύγουν από τον τόπο τους και ούτε να είναι όμηροι του κάθε δήμαρχου. Αυτό είναι κάτι που το βλέπω και με θλίβει. Σε κάθε δήμαρχο το συνάντησα΄΄….

Στις ευχαριστίες της προς τους παριστάμενους, εμφανώς συγκινημένη, ειδική αναφορά έκανε στον πρώην πρόεδρο της Τέμενης Πάνο Μαρίνο, χαρακτηρίζοντάς τον ως «κόσμημα για την τοπική αυτοδιοίκηση» και ως έναν αγωνιστή στον οποίο επιθυμεί να μοιάσει! Επίσης, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που την στηρίζουν και κυρίως τα παιδιά της και τον σύζυγό της Μίλτο Σταυρόπουλο. Καταλήγοντας, είπε με νόμημα: ΄΄Ξέρω πως υπήρξαν πικρίες μετά τις εκλογές. Αλλά αυτά έχουν οι εκλογές. Αυτό οι πιο παλιοί και πιο έμπειροι το ξέρουν μα και οι πιο νέοι το μαθαίνουν. Πρέπει να μπορούμε να προχωράμε στο επόμενο βήμα. Και αν κάτι μας πονάει πάρα πολύ πρέπει να θυμόμαστε την προσευχή και να λέμε «Θεέ μου βοήθησέ με να αντέξω αυτά που δεν μπορώ να αλλάξω» γιατί κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν πρέπει να μαθαίνουμε να τα αντέχουμε και να τα πολεμάμε΄΄.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μαρινόπουλος και Στράτος Βαρδάκης, η Γιώτα Γκρέμου, ο Παναγιώτης Μάρκου, ο προσφάτως αναδειχθείς μέσω ένστασης δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Δημητρακόπουλος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μελισσίων Γιάννης Καρανικόλας. Επίσης, παρούσα ήταν και η δημοτική σύμβουλος Πατρέων Κατερίνα Σολωμού που απηύθυνε χαιρετισμό. Την πίτα ευλόγησε ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος που ευχήθηκε τα καλύτερα για την παράταξη και την κ. Ψυχράμη προσωπικά. Η προσφορά της πίτας έγινε από την Ελισσάβετ Μπομποτσιάρη, ενώ ο τυχερός της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί έλαβε ένα όμορφο δώρο από το κατάστημα «Barbie’s House».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr