background img
banner
banner

Τα Ζαχλωρίτικα τίμησαν με λαμπρότητα τον προστάτη τους

ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Με την πρέπουσα εορταστική λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος ο Άγιος Χαράλαμπος , ο πολιούχος ιερός ναός , στην τοπική κοινότητα Ζαχλωριτίκων. Την παραμονή 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου , ο οποίος στο λόγο του μίλησε για το βίο του Αγίου και τα μαρτυρία του.
Την κυριώνυμο ημέρα πλήθος πιστών συμμετείχε στη θεία λειτουργία , όπου το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς και στη Λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της κοινότητας.

Παρόντες μεταξύ των πιστών στον εσπερινό της παραμονής της εορτής ο βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής , ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γεώργιος Ντίνος , ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Φραγκονικολόπουλος και φυσικά ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ζαχλωριτίκων Παναγιώτης Μητσόπουλος.

Κεράσματα στο φιλόξενο σπίτι του Θανάση Πλιατσικούρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι την παραμονή της εορτής, αμέσως μετά τον εσπερινό, ο πρώην αντιδήμαρχος Διακοπτού Θανάσης Πλιατσικούρας και η σύζυγός του Νανά προσέφεραν κεράσματα (καφέ και γλυκίσματα) στο πατρικό τους σπίτι στα Ζαχλωρίτικα. Σε συνεννόηση με τον εφημέριο του ιερού ναού Αγ. Χαραλάμπους π. Κωνσταντίνο Λουκόπουλο τίμησαν την εορτή και τους παριστάμενους.

Την οικία Πλιατσικούρα επισκέφθηκαν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Διακοπτού π. Γεώργιο Λυμπέρη και Αιγείρας π. Χαράλαμπο Καρούζο. Παρέστησαν ακόμη οι βουλευτές Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας και Άγγελος Τσιγκρής, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γούτος, ο γεν. γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Γιδά και Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ζαχλωριτίκων Παναγιώτης Μητσόπουλος και ο πρώην προϊστάμενος του ΤΑΣ Πολύδωρος Σταυρόπουλος.

Όλοι μαζί κουβέντιασαν σε ζεστό και φιλικό κλίμα τόσο για την εορτή όσο και για τα θέματα της τοπικής κοινότητας Ζαχλωριτίκων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr