background img
banner
banner

Τεστ για υψηλό …IQ οι αγώνες play out

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤO “PROTIONLINE.GR”

Από τις 7 Μαρτίου τα 16 συνολικά σωματεία των play out ξεκινούν ένα ιδιαίτερα δύσκολο τεστ, με τους …επιτυχόντες να κερδίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Οι τελευταίοι τρεις καταδικάζονται άμεσα. Στη συνέχεια ακόμα ένας από τους αγώνες μπαράζ που θα συνεχιστούν στις θέσεις 10-11-12-13, με το κακό του υποβιβασμού να αυξάνεται στην περίπτωση που δεν τα καταφέρουν Θύελλα Πατρών ή Διαγόρας ή ακόμα και οι δυο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Οι προπονητές των ομάδων έχουν ξεκινήσει να σημειώνουν τις επόμενες κινήσεις τους στα πράσινα πινακάκια, αντίγραφα της σκακιέρας των γηπέδων, ελπίζοντας να τους δοθεί η ευκαιρία με γνώση, εμπειρία και τύχη, να φτάσουν στην κίνηση «ματ».

Κυριάκος Αθανασίου:«Μπορούσαμε περισσότερα πράγματα. Θα δικαιωθούμε από τα πλέι άουτ»

Ο τεχνικός της Θύελλας Αιγίου έχει φτάσει την ομάδα του ένα …σκαλοπάτι πάνω από τα Καλάβρυτα και την Αιγείρα / Ακράτα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εφησυχάζετε από τους κινδύνους ενός υποβιβασμού και προετοιμάζεται ανάλογα.
Σήμερα εκφράζει στo protionline.gr  τη δική του άποψη για την Θύελλα, για τους αγώνες, για την τύχη των ομάδων μας στα play out

Οι απομακρύνσεις ποδοσφαιριστών της Θύελλας για σπουδές και στρατιωτικές υποχρεώσεις πόσο, περιόρισαν τα σχέδιά σας για μεγάλα πράγματα, σας βρίσκει ικανοποιημένους η κατάταξη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος;

Οντως η φετινή χρονιά είναι δύσκολη και είχαμε μικρά προβλήματα από την αρχή της. Η σκέψη και τα θέλω της διοίκησης και της δικής μου είναι κάθε χρόνο να πηγαίνουμε καλύτερα σε όλα τα επίπεδα και να κάνουμε ένα βήμα ακόμα θετικό. Κάποιες αποχωρήσεις μας δημιούργησαν πολύ μικρά προβλήματα τα οποία εμείς τα έχουμε ούτως ή άλλως κάθε χρόνο. Σίγουρα θέλαμε να σωθούμε άμεσα και για τη φετινή χρονιά το να σωθείς ήταν η τέταρτη θέση. Άλλες σκέψεις κάνεις όταν είναι όλα στην αρχή σωστά και άλλες μας βγήκαν στην διάρκεια της χρονιάς.
Ο στόχος της ομάδας μας είναι να παίζει όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες και να βελτιώνονται οι παίκτες μας ώστε να μπορέσουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι που δεν πιάσαμε τον αρχικό στόχο. Όχι γιατί δεν μπορέσαμε να τον πετύχουμε, αλλά γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς στην ειδική βαθμολογία..

Εχετε εκτιμήσει τις δυνατότητες του άλλου ομίλου;

Με αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής καταλαβαίνουμε ότι και ο άλλος όμιλος είναι αρκετά δυνατός και αυτό φαίνεται και από τη συγκομιδή των βαθμών που έχουν κάνει οι ομάδες. Σίγουρα θα παίξει ρόλο στην τελική βαθμολογία καθώς έτσι όπως είναι το υπάρχον σύστημα μπορεί να έχεις κερδίσει δύο ομάδες στα play out να ισοβαθμήσεις μαζί τους και στο τέλος να πέσεις εσύ γιατί έχουν καταλήξει παραπάνω από εσένα στην αρχική βαθμολογία.

Η κλήρωση μπορεί να ευνοήσει κάποιους ή να αδικήσει κάποιους άλλους. Η Θύελλα σε ποια κατηγορία ανήκει;

Όπως ανέφερα και στην πιο πάνω ερώτηση, δεν υπάρχουν για μας σοβαρά πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα. Προσωπικά θέλω να τονίσω ότι η ομάδα μου δεν φοβάται να μπει και να παίξει με όποιον αντίπαλο κι αν είναι απέναντί της. Μέσα από την κλήρωση είδαμε ότι έχουμε αποφύγει κάποιες ομάδες που μας φέρνουν κάποια δυσαρέσκεια. Όχι σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά τη συμπεριφορά και το ευ αγωνίζεσθε. Το θετικό από αυτές τις ομάδες, είναι ότι θα τις έχουμε εντός έδρας.
Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλα τα παιχνίδια που θα παίξουμε είτε είναι εντός είτε είναι εκτός έδρας για να μπορέσουμε να έχουμε πιθανότητες μεγάλες για την παραμονή μας στην κατηγορία

Το σημερινό διαθέσιμο έμψυχο υλικό πληροί τις προϋποθέσεις εκείνες που θα κάνει τον στόχο πραγματικότητα;

Ναι πιστεύω ότι πληροί τις προδιαγραφές και τις αγωνιστικές απαιτήσεις που ακολουθούν. Είμαστε πλέον μία οικογένεια, ο ένας ενδιαφέρεται για τον άλλον όλοι δουλεύουμε για το κοινό καλό της ομάδας και για τον στόχο της παραμονής. Τα παιδιά έχουν καταλάβει και αισθανθεί μέχρι ποιο σημείο πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.
Με ταπεινότητα και εργατικότητα είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του μίνι πρωταθλήματος των play out..

Από τι άλλο θα κριθεί η πολυπόθητη παραμονή στην κατηγορία;

Από τη διάρκεια που θα έχει στην καλή απόδοσή της κάθε ομάδα, από τη σταθερότητα, τη σοβαρότητα, την ψυχραιμία, το πάθος και την πίστη που θα βγάλει σε όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Θέλετε να δώσετε κάποια απάντηση σ’ αυτούς που δεν σας πίστεψαν και σας υποτίμησαν στο άτυχο ξεκίνημα που είχατε στο πρωτάθλημα;

Απάντηση σε ποιον;;; Η θύελλα Αιγίου είναι για έκτη χρόνια στην καλύτερη ερασιτεχνική κατηγορία με το 95% να είναι από παιδιά μέσα από τα σπλάχνα της. Η δουλειά των προπονητών μας φαίνεται κάθε χρόνο αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιους και διαβάζουν την προσπάθειά μας διότι δεν μπορούν να φτάσουν εκεί που είμαστε εμείς. Η θύελλα Αιγίου θα είναι η ομάδα κόσμημα, η ομάδα οικογένεια και σε κάθε αντιξοότητα που υπάρχει θα βγαίνει πιο δυνατή, γιατί έχει μάθει να δουλεύει και να μη φοβάται τίποτα. Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι ότι θα πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε ώστε να δυναμώσουμε το ΑΙΓΙΩΤΙΚΟ ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να δώσουμε ώθηση στη μεγάλη ομάδα της πόλης μας, να πατήσει πάλι γερά στα πόδια της ώστε να έχουμε έναν εκπρόσωπο στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτό θα είναι το καλύτερο για όλους μας.

Μπορεί η Θύελλα να συνεχίσει να κάνει …παραγωγή ταλέντων; Από τι θα εξαρτηθεί αυτό;

Η Ακαδημία μας και η πρώτη ομάδα πλέον έχει γίνει η …δεξαμενή των περισσότερων ομάδων. Αυτό ιδιαίτερα φαίνεται από τα τελευταία χρόνια που ήδη αρκετά παιδιά έχουν πάρει το δρόμο τους και κάνουν το επόμενο βήμα. Ένα παραπάνω βήμα που όμως εξαρτάται πάντα από την αφοσίωση των παικτών και των προπονητών μας στον στόχο που έχουν θέσει χωρίς να παρεμβάλλεται κανένας.

Οι συνθήκες των πρωταθλημάτων σας έχουν ποτέ κάνει να σκεφτείτε κάποια αλλαγή στη φιλοσοφία σας;

Όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στην πρώτη κατηγορία οι συνθήκες ήταν πάντα δύσκολες. Όχι μόνο για μας. Είναι δύσκολες για όλες τις ομάδες, για αυτές ιδιαίτερα που έχουν παιδιά σε μικρές ηλικίες, προσφέροντας απλόχερα ευκαιρίες και εμπιστοσύνη σε αυτά. Η φιλοσοφία μας τόσο στην ακαδημία, όσο και στην πρώτη ομάδα, είναι να ορίζει αυτή τι θα γίνει στο παιχνίδι, να κρατά την τύχη στα χέρια της και να μην εξαρτάται από το παιχνίδι του αντιπάλου. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και δεν έχουμε παρεκκλίνει καθόλου όλα αυτά τα χρόνια, όμως να ξέρετε χρειάζεται δουλειά από όλους γιατί θα έρθουν στιγμές που θα έρχεται το αποτέλεσμα, κάποιες άλλες όμως όχι. Εμείς οφείλουμε να έχουμε δώσει τον καλύτερο εαυτό μας που είναι και το πιο σημαντικό αγωνιστικό στοιχείο. Διαθέτοντας ένα ξεκάθαρο πλάνο, αυτό αποτελεί πάντα ένα έξτρα εφόδιο για τους ποδοσφαιριστές.

Θέλετε να εκφράσετε την άποψή σας για κάποια παιδιά που ανήκαν στην ομάδα και την άφησαν στην πορεία του πρωταθλήματος;

Πιστεύω ότι η πορεία τους στο μέλλον θα δείξει πολλά πράγματα. Ίσως να ήταν μια απόφαση βιαστική. Η ομάδα μας να ξέρετε στηρίζει πάντα τα παιδιά της. Το δείχνει, το κάνει, το τολμάει, δεν φοβάται. Αν όμως είναι να γίνει κάτι, θα γίνει με τον τρόπο, την λειτουργία και τη δικιά μας φιλοσοφία.

Πολλές φορές τα παιδιά και οι γονείς είναι ενθουσιασμένοι παρασύρονται, κινδυνεύοντας να πέσουν σε λάθη που θα τα βρουν μπροστά τους και ίσως να είναι πλέον αργά …Πιστέψτε με έχουμε εμείς την εμπειρία να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τον τρόπο που θα κάνουν το επόμενο βήμα.. χρειάζεται υπομονή επιμονή και πολύ δουλειά.

Κάντε μια πρόβλεψη για την τύχη των ομάδων μας στα play out.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη, γιατί για όλες τις ομάδες υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες. Αυτό που πραγματικά επιθυμώ είναι να μπορέσουν όλες οι ομάδες μας να πιάσουν τους στόχους που έχουν θέσει από την αρχή. Είναι σημαντικό, πολύ σημαντικό μπορώ να πω, να υπάρχουν ομάδες που θα αναβαθμίσουν το ΑΙΓΙΩΤΙΚΟ ποδόσφαιρο.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr